Organisaation vähähiilisyyden asiantuntija
Matka hiilineutraaliin Suomeen 2035 on käynnistynyt toden teolla. Suomalainen elinkeinoelämä julkaisi kesällä 2020 tiekarttansa kohti vähähiilisyyttä. Kaupungeissa ja kunnissa työtä vähähiilisyyden eteen on tehty jo vuosia. Julkiset hankinnat muuttuvat entistä vähähiilisemmiksi samoin kuin yritysten arvoverkostot ja alihankintaketjut.
Tarvitaanko organisaatiossanne lisää vähähiilisyyteen liittyvää asiantuntemusta?
- Millaisista toiminnoista organisaationne hiilijalanjälki muodostuu?
- Millaiset polut ja valinnat johtavat hiilineutraaliuteen?
- Miten resurssitehokas toiminta palvelee organisaationne vähähiilisyystavoitteita?
- Miten hiilineutraaliuden tavoitteita pitäisi asettaa ja arvioida?
- Miten digitalisaatio ja data voivat palvella vähähiilisyystavoitteita?
- Mitä ovat vähähiilisyyden kustannukset? Mikä on sen merkitys kilpailuetuna?
- Mitä pitäisi osata, mitä pitäisi tietää?
Uusi koulutus käynnistyy keväällä 2021
Syklissä käynnistyy huhtikuussa 2021 uusi koulutus, joka tarjoaa käytännönläheiset perustiedot organisaation vähähiilisyyteen liittyvistä ratkaisuista. Koulutuksen erityinen tähtäin on organisaation hiilijalanjälkilaskennassa. Tältä pohjalta muodostetaan käsitys mahdollisista päästövähennyspoluista. Keskeinen keino vähähiilisyyden tavoittelussa on resurssitehokkuuden parantaminen. Resurssitehokkuuden kehittämisessä opiskelija syventyy joko materiaalitehokkuuteen tai energiatehokkuuteen. Resurssitehokkuusajattelu tarjoaa samalla aineksia yrityksen kustannustehokkuuden tavoitteluun.
Tutkinto on kehittämispainotteinen ja käytännössä se muodostuu muutamasta isommasta kehittämistyöstä, jotka liittyvät organisaation nykytilanteen kartoittamiseen sekä laadittaviin kehittämissuunnitelmiin. Koulutus valmistaa ympäristöalan erikoisammattitutkintoon osaamisalana resurssitehokkuus. Koulutuksen suorittaminen kestää 1-1,5 vuotta ja lähipäiviä on 1-2 kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelijalta edellytetään jonkin verran itsenäistä opiskelua verkon kautta. Käytännössä keskiössä ovat organisaatiolle tehtävät kehittämissuunnitelmat sekä päästövähennyslaskenta, joihin myös tutkinnon suorittamiseen liittyvät näytöt perustuvat.
Kenelle koulutus soveltuu?
Koulutus on tarkoitettu työssä olevien täydennys- ja jatkokoulutukseksi. Se soveltuu ammatillisen tutkinnon, mutta myös korkea-asteen tutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka haluavat tiivistä ja käytännönläheistä osaamispääomaa vähähiilisyyteen liittyen.
Katso lisää koulutusesitteestä »
Tule kuulemaan lisää infotilaisuuteen
Koulutuksesta ja sen suorittamisesta kerrotaan lisää 22.3.2021 ja 29.3.2021 klo 15-16 järjestettävissä infotilaisuuksissa.
Lue lisää ja ilmoittaudu kaikille avoimeen Teams-tilaisuuteen »
Lue lisää ja ilmoittaudu kuntaorganisaatioille suunnattuun Teams-tilaisuuteen »
Lue blogikirjoitus
Lue aiheeseen liittyvä blogikirjoitus Hiilineutraalia Suomea rakennettaessa tarvitaan myös uudenlaista osaamista – millaista? »
Koulutukset
- Vähähiilisyyden asiantuntija, Ympäristöalan EAT
- Vähähiilisyyden asiantuntija – koulutus kuntaorganisaatioille
Koulutuksia tällä hetkellä: 2 kpl
Yhteyshenkilöt

Ari Laitala

Tapio Pelto

Timo Lahti
