Siirry sisältöön
Taimi.

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Jätehuolto

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto – jätehuollon osaamisala

Tahdotko vahvistaa osaamistasi kiertotaloudesta, jätehuollosta ja kierrätyksestä? Haluatko verkostoitua muiden jätehuollon ammattilaisten kanssa? Suorita Syklissä ympäristöalan erikoisammattitutkinto jätehuollon osaamisalalla!  

Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon jätehuollon koulutus on jäte- ja kierrätysalan asiantuntija- tai työnjohtotehtävissä toimiville henkilöille tarkoitettu täydennyskoulutus. Se soveltuu myös muilta aloilta tai käytännön työtehtävistä jäte- ja kierrätysalan työnjohto- tai asiantuntijatehtäviin siirtyville henkilöille. Pohjakoulutusvaatimusta ei ole, mutta toimenkuvan tulee soveltua tutkinnon suorittamiseen.  

Koulutus valmistaa suorittamaan ympäristöalan erikoisammattitutkinnon. Kyseessä on näyttötutkinto, jonka voi suorittaa myös osoittamalla osaamisensa, ilman valmistavaa koulutusta. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.  

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta, ja se suoritetaan työn ohessa. Siihen sisältyy 13–15 lähiopetuspäivää, etä- ja verkko-opiskelua sekä oman työn ja työyhteisön kehittämistä.  

Saat koulutuksesta: 

  • Ajantasaista tietoa kiertotaloudesta, jätehuollosta ja kierrätyksestä 
  • Osaamista jätehuollon lainsäädännöstä ja määräyksistä  
  • Tietoa eri jätealan toimijoiden vastuista ja velvollisuuksista  
  • Mahdollisuuden verkostoitua toisten alan ammattilaisten kanssa ja tutustua muiden toimintatapoihin käytännössä 

Kysy lisää

Maria Törn

kouluttaja, ympäristöhuolto