Siirry sisältöön
Käsi pitelee hehkulamppua. Hehkulampun takaa loistaa kaunis auringonvalo.

Vähähiilisyyden asiantuntijan koulutusohjelma

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Vähähiilisyyden asiantuntijan koulutusohjelma – ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Organisaation vähähiilisyyden asiantuntijan koulutus valmistaa suorittamaan ympäristöalan erikoisammattitutkinnon osaamisalana resurssitehokkuus. Koulutus tarjoaa käytännönläheiset perustiedot organisaation vähähiilisyyteen liittyvistä ratkaisuista.

Koulutus keskittyy erityisesti organisaation hiilijalanjälkilaskentaan. Tältä pohjalta muodostuu käsitys mahdollisista päästövähennyspoluista. Keskeinen keino vähähiilisyyden tavoittelussa on resurssitehokkuuden parantaminen. Resurssitehokkuuden kehittämisessä opiskelija syventyy joko materiaali- tai energiatehokkuuteen. Resurssitehokkuusajattelu tarjoaa samalla aineksia yrityksen kustannustehokkuuden tavoitteluun.

Koulutuksen suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta, ja sen laajuus on 180 osp. Lähipäiviä on 1–2 kuukaudessa, minkä lisäksi opiskelijalta edellytetään jonkin verran itsenäistä verkko-opiskelua. Tutkinto on kehittämispainotteinen. Se muodostuu käytännössä muutamasta isommasta kehittämistyöstä, jotka liittyvät organisaation nykytilanteen kartoittamiseen, laadittaviin kehittämissuunnitelmiin sekä päästövähennyslaskentaan.

Koulutukset

Ei tällä hetkellä avoimia koulutuksia.

Kysy lisää

Tapio Pelto

asiantuntija, hiilineutraali kiertotalous

Taru Uotila

koulutusjohtaja, kiertotalous