Siirry sisältöön

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutusohjelma – ammatillisen koulutuksen painotuksella

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutusohjelma – ammatillisen koulutuksen kestävän tulevaisuuden painotuksella

Ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartan tulevaisuuskuvan saavuttaminen vaatii oppilaitoksilta kunnianhimoista kestävän kehityksen ohjelmatyötä. Tämä taas vaatii oppilaitokselta vastuullisuus- ja ympäristöjohtamisen osaamista. Tätä osaamista ja yhdessä etenemisen tukea saat vuonna 2024 alkavasta Suomen ensimmäisestä Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutusohjelmasta ammatillisen koulutuksen painotuksella.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on suunnattu oppilaitosten johdolle, kestävän kehityksen koordinaattoreille, koulutus- ja kehityspäälliköille, kehittäjille ja opettajille, jotka omassa työssään edistävät kestävän tulevaisuuden rakentamista oppilaitoksissa.

Koulutusohjelman sisältö

Koulutuksen tavoitteena on yhteinen eteneminen ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartan tulevaisuuskuvaan. Koulutusohjelman aikana toteutat työpaikallesi kestävän kehityksen kartoituksen sekä kestävyysohjelman kehittämishankkeen. Saat tietoa, työkaluja ja ohjausta kestävyystyön toteuttamiseen. Koulutusohjelma on tutkintoon valmistavaa koulutusta, jossa tavoitteena on suorittaa ympäristöalan erikoisammattitutkinto tai sen osa ”laatu- ja ympäristö- ja turvallisuusvastaavana toimiminen”.

Koulutusohjelman aihealueet

  • Kestävä tulevaisuuden rakentaminen koulutuksella
  • Vastuullisuusjohtamisen kokonaisuus oppilaitoksessa
  • OKKA-sertifiointi ja sen edistäminen, muut vastuullisuustyötä tukevat sertifikaatit
  • Kehittäjänä organisaatiossa: transformaatiotaidot, kartoitukset, projektinhallinta, fasilitointi, viestintä, kouluttaminen, prosessien kehittäminen ja itsearviointi.
  • Yhteiskuntaa uudistava oppiminen ja kestävyysosaamispolkujen rakentaminen

Tutkinnon laajuus ja aikataulu

Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osp.
Jos tavoitteenasi on koko tutkinto, koulutusohjelmaan sisältyy 13 koulutuspäivää yhteistä verkko-opiskelua sekä oman organisaation aktiivista kehittämistä. Koulutusohjelma kestää reilun vuoden (3/2024–6/2025) ja se on tarkoitettu työn ohessa suoritettavaksi. Koulutus toteutetaan verkkototeutuksena, jota täydentää 3 pv camp-leiri.

Opinnot henkilökohtaistetaan jokaiselle opiskelijalle. Huomioimme aiemman osaamisesi, sovimme sinua ja työpaikkaasi hyödyttävän kehittämishankkeen aiheen, kartoitamme koulutuspäiviin osallistumisesi tarpeen ja suunnittelemme tutkinnon suorittamisen aikataulun. Voit suorittaa koko tutkinnon tai sen osan/osia sinulle sopivalla aikataululla.

Koulutuksen hinta ja rahoitus

Koulutus on valtion tukemaa ja rahoitusmuodosta sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Oppisopimus on suositeltava rahoitusmuoto. Opiskelijamaksu (max. 500 €) riippuu rahoitusmuodosta ja suoritettavien tutkinnon osien lukumäärästä. Lue lisää täältä.

Kysy lisää

Tiina Taipale

kouluttaja, laatu- ja vastuullisuusosaaminen