Siirry sisältöön
Resurssitehokkuus

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Resurssitehokkuuden osaamisala

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto – resurssitehokkuuden osaamisala

Tahdotko syventää osaamistasi energia- tai materiaalitehokkuudesta tai perehtyä hiilijalanjälkilaskentaan tai ilmastonmuutokseen? Tule suorittamaan ympäristöalan erikoisammattitutkinto resurssitehokkuuden osaamisalalla!

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon voi suorittaa myös osoittamalla näytöin osaamisensa ilman valmistavaa koulutusta.

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu asiantuntija- tai työnjohtotehtävissä toimiville henkilöille ja ympäristöalan yrittäjille. Resurssitehokkuuden osaamisalan koulutus soveltuu useille eri toimialoille. Pohjakoulutusvaatimusta ei ole, mutta toimenkuvan tulee soveltua tutkinnon suorittamiseen.

Koulutuksessa voit syventyä energiatehokkuuteen, materiaalitehokkuuteen, vähähiilisyyden laskentaan tai ilmastonmuutokseen. Saat työkaluja, tietoa ja ohjausta resurssitehokkaaseen toimintaan liittyen. Lisäksi toteutat valitsemallesi kohdeorganisaatiolle joko materiaalitehokkuus- tai energiatehokkuuskartoituksen tai hiilijalanjälkilaskennan sekä kehittämissuunnitelman.

Koulutus muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:

  • Resurssitehokkuuden asiantuntijana toimiminen
  • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla
  • Työyhteisössä toimiminen
  • Valinnainen osa: Kehittämishankkeen toteuttaminen, Työnjohtajana toimiminen tai Ympäristöyrittäjänä toimiminen

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta, ja se on tarkoitus suorittaa työn ohessa. Koulutukseen sisältyy 13–15 lähiopetuspäivää, etä- ja verkko-opiskelua sekä oman työn ja työyhteisön kehittämistä.

Tutustu koulutusohjelmiin