Siirry sisältöön
Resurssitehokkuus

Resurssitehokkuuden koulutusohjelma

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Resurssitehokkuuden koulutusohjelma

Resurssitehokkuuden koulutusohjelma on suunnattu tuotannon asiantuntijoille, ympäristöalalla työskenteleville, kiinteistö- ja rakennustekniikan tai kiinteistöhuollon ammattilaisille. Koulutus sopii myös esimerkiksi alan vaihtajille tai täydennyskoulutukseksi korkeakoulututkinnon suorittaneille ja se on osa ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Koulutuksessa opiskelija voi valita, keskittyykö opiskelussaan energiatehokkuuden vai materiaalitehokkuuden aihepiiriin. 
 
Energiatehokkuudessa koulutuksen tavoitteena on lisätä osaamista kiinteistöjen, tuotantolaitosten sekä muiden kohteiden energiatehokkuuden kartoittamiseen sekä kehittämiseen liittyen. 

Materiaalitehokkuudessa tavoitteena on antaa konkreettisia työkaluja yrityksen materiaalitehokkuuden kehittämiseen. Tavoitteena laatia kehitystyönä materiaalitehokkuuden kartoitus ja –kehittämissuunnitelma valitsemalleen organisaatiolle. 

Koulutuksen suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta, ja sen laajuus on 180 osp. Lähipäiviä on 1–2 kuukaudessa, minkä lisäksi opiskelijalta edellytetään jonkin verran itsenäistä verkko-opiskelua. Tutkinto on kehittämispainotteinen. Se muodostuu käytännössä muutamasta isommasta kehittämistyöstä, jotka liittyvät organisaation nykytilanteen kartoittamiseen ja laadittaviin kehittämissuunnitelmiin. 

Koulutukset

Ei tällä hetkellä avoimia koulutuksia.

Kysy lisää

Maria Törn

kouluttaja, ympäristöhuolto

Timo Lahti

asiantuntija, hiilineutraali kiertotalous