Siirry sisältöön
Vesihuolto

Vesityökortti: koulutus ja testi

Mikä on vesityökortti?

Vesityökorttikoulutus perehdyttää osallistujat vesilaitostekniikkaan ja talousvesihygieniaan. Vesityökortti on lainsäädännön mukaan oltava kaikilla niillä vesihuoltoalan työntekijöillä, joiden toiminnalla voi olla vaikutusta talousveden laatuun. Toimenpiteet, jotka vaikuttavat talousveden laatuun, sisältävät muun muassa vedenkäsittelylaitteiston asentamisen, huollon, säädöt ja korjaukset, talousveden käytettävien kemikaalien käsittelyn sekä valmiuden päivystykseen.

Syklin vesityökorttitestaajat ovat Valviran hyväksymiä testaajia. 

Koulutuksen tavoite

Koulutus perehdyttää osallistujat vesilaitostekniikkaan ja talousvesihygieniaan liittyviin kysymyksiin Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 1351/2006 edellyttämässä laajuudessa.

Vesityökorttikoulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi STM:n asetuksen mukaisesti osaamistestissä vaadittavat osaamisalueet, joita ovat lainsäädännön tuntemus, veden hankinta, vedenkäsittely, vesijohtoverkostot, näytteenotto ja talousveden laadun valvonta. Oppikirjana käytetään VVY:n Vesilaitostekniikka ja hygienia -opasta.

Suorita vesityökortti testitilaisuudessa

Vesityökortti suoritetaan osallistumalla testaajan järjestämään testitilaisuuteen koulutuspäivän päätteeksi. Testin voi suorittaa myös ilman siihen valmistavaa koulutusta. Tällöin testattava saapuu vain testitilaisuuteen. Testattava suorittaa joko vesilaitos- tai vesijohtoverkostotestin riippuen työnkuvasta. Hyväksytty testitulos on voimassa viisi vuotta.

Kohderyhmä

Vesityökorttikoulutus soveltuu kaikille vesihuoltoalan toimijoille vesihuoltolaitoksen henkilökunnasta aina urakoitsijoihin ja konsultteihin. Tarjoamme vesityökorttikoulutuksia ympäri Suomen.

Yritysasiakkaat – järjestämme myös tilauskoulutuksia, pyydä tarjous!

Kysy lisää!

Riikka Elo

kouluttaja, vesihuolto

Tutustu muihin vesihuollon kortti- ja tilauskoulutuksiin täällä!