Hae sivuilta

Resurssitehokkuus

Resurssitehokkuus

Resurssitehokkuus on usein kannattavan yritystoiminnan edellytys: raaka-aineet ja energia ovat kustannuksia, ja siksi ne on syytä hyödyntää viisaasti. Resurssitehokkuus yritystoiminnassa säästää rahaa ja ympäristöä, koska materiaalit ja energia hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti.

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto, resurssitehokkuuden koulutusohjelma

Resurssitehokkuus on osa Syklin ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Koulutuksessa voit syventyä energiatehokkuuteen tai materiaalitehokkuuteen ja saat työkaluja, tietoa ja ohjausta resurssitehokkaaseen toimintaan liittyen. Lisäksi toteutat valitsemallesi kohdeorganisaatiolle joko materiaalitehokkuus- tai energiatehokkuuskartoituksen sekä kehittämissuunnitelman.

Vähähiilisyyden asiantuntija – uusi koulutusohjelma

Syklissä käynnistyy huhtikuussa 2021 uusi koulutus, joka tarjoaa käytännönläheiset perustiedot organisaation vähähiilisyyteen liittyvistä ratkaisuista. Koulutuksen erityinen tähtäin on organisaation hiilijalanjälkilaskennassa. Tältä pohjalta muodostetaan käsitys mahdollisista päästövähennyspoluista. Keskeinen keino vähähiilisyyden tavoittelussa on resurssitehokkuuden parantaminen. Vähähiilisyyden asiantuntijan koulutusohjelma kuuluu ympäristöalan erikoisammattitutkinnon, resurssitehokkuuden koulutusohjelmaan. Lue lisää vähähiilisyyden koulutusohjelmasta »

Syklin palveluilla apua organisaation resurssitehokkuuden edistämiseen

Haluatko tietoa yrityksesi materiaalivirroista?

Tarjoamme palvelua materiaalitehokkuuden edistämiseksi käytännön yritystoiminnassa. Materiaalitehokkuuskartoituksella tuomme esiin säästöehdotuksia ja ideoita, joilla yrityksesi tuotantoprosesseja ja toiminnan materiaalitehokkuutta voidaan parantaa. Materiaalivirtalaskennan tuloksena yritys saa materiaalivirroistaan laskelman, jonka avulla mahdolliset pullonkaulat ja muut kehittämistarpeet ovat tunnistettavissa.

Lisätietoja materiaalikatselmuksesta:

Tapio Pelto
tapio.pelto@sykli.fi
050 598 2549

Apua hiilijalanjäljen laskentaan

Hiilijalanjäljenlaskennalla selvitetään, paljonko hiilidioksidipäästöjä yrityksen tai yhteisön toiminnasta aiheutuu ja miten päästöt jakautuvat eri toiminnoille. Näin pystytään hahmottamaan päästövähennysten potentiaalia ja vaihtoehtoista toteuttamista.

Lisätietoja hiilijalanjäljen laskennasta:
Tapio Pelto
tapio.pelto@sykli.fi
050 598 2549

EEinssi – rakennusten energiakatselmus

Rakennusten energiakatselmus tuottaa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia kiinteistöjen säästöjen toteuttamiseksi ennakoivaan ja kestävään kiinteistönpitoon. Toimenpiteiden hyödyt, säästöpotentiaali ja mahdolliset investointitarpeet arvioidaan elinkaarikustannuksina ja ehdotuksina jatkotoimista. Energiakatselmuksen pohjalta on helppo lähteä toteuttamaan parannustoimenpiteitä suunnitelmallisesti

Lisätietoja:
Timo Lahti
timo.lahti@sykli.fi
050 3083 688

Yhteyshenkilöt

Taru Uotila

Taru Uotila

Koulutusjohtaja

Yhteystiedot

050 370 1414