Siirry sisältöön
Palapelin palat.

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen osaamisala

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto – laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen osaamisala

Haluatko kestävän kehityksen kiinteäksi osaksi työpaikkasi johtamista ja arjen tekemistä? Haluatko kehittää tuloksia aikaansaavan laatu-, ympäristö- tai turvallisuusjärjestelmän tai esim. vastuullisuusohjelman? Tai kaipaako olemassa oleva toimintajärjestelmänne kehittämistä? Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutusohjelma tarjoaa sinulle ja työpaikallesi osaamista vastuullisuuden suunnitelmalliseen edistämiseen.

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen koulutusohjelma on suunnattu asiantuntija-, esihenkilö- tai johtotehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat hankkia osaamista tai lisätä asiantuntijuuttaan laatu-, ympäristö- tai turvallisuusjärjestelmistä tai laajemmin kestävän kehityksen johtamisesta ja järjestelmällisestä kehittämisestä koko organisaation tasolla.

Koulutusohjelman aikana toteutat organisaatioosi kestävän kehityksen kartoituksen sekä laatu-, ympäristö- tai turvallisuusjärjestelmän tai -ohjelman kehittämishankkeen. Saat tietoa, työkaluja ja ohjausta hankkeen toteuttamiseen.

Opiskelijalla tulee olla valmiiksi korkeakoulututkinto (amk tai yliopisto) tai vahva työelämätausta asiantuntija- tai esihenkilötehtävissä. Koulutus vahvistaa opiskelijan valmiuksia toimia laatu-, ympäristö-, turvallisuus- tai vastuullisuusasioiden asiantuntijana ja kehittäjänä sekä toimintajärjestelmäasiantuntijana tai -vastaavana.

Tutkinnon laajuus on 180 osp. Koulutusohjelman kesto on toteutusmuodosta riippuen 9–16 kk ja opinnot henkilökohtaistetaan jokaiselle opiskelijalle. Koulutusohjelmaan sisältyy koulutuspäivien ohella verkko-opiskelua sekä oman organisaation aktiivista kehittämistä.

Tutkinto muodostuu neljästä tutkinnon osasta:

  • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla (25 osp)
  • Työyhteisössä toimiminen (25 osp)
  • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusvastaavana toimiminen (90 osp)
  • Valinnainen tutkinnonosa (40 osp)

Koulutuksen sisältö:

  • Kestävä kehitys ja vastuullisuus
  • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtaminen
  • Laatu-, ympäristö- tai turvallisuusjärjestelmän rakentaminen ja kehittäminen
  • Kehittäjänä organisaatiossa: projektinhallinta, työyhteisötaidot, fasilitointi, viestintä, kouluttaminen ja prosessien kehittäminen
  • Sisäiset auditoinnit, itsearviointi ja jatkuva parantaminen

Kysy lisää

Terhi Yli-Pirilä

kouluttaja, laatu- ja vastuullisuusosaaminen