Siirry sisältöön
Taimi.

Ympäristöalan ammattitutkinto

Ympäristöhuollon osaamisala

Ympäristöalan ammattitutkinto – ympäristöhuollon osaamisala

Haluatko lisätä osaamistasi jätehuollosta, jätteiden hyötykäytöstä ja jätehuollon lainsäädännöstä? Tarvitsetko todistusta osaamisestasi alan ammattilaisena? Pätevöidy työssäsi ja suorita ympäristöalan ammattitutkinto!  

Sykli järjestää ympäristöalan ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta painottuen esimerkiksi kiinteistön jätehuoltoon, materiaalien talteenottoon ja hyödyntämiseen, jätteenkäsittelyalueella toimimiseen ja vaarallisiin jätteisiin. Tutkinto perustuu aikuisten näyttötutkintojärjestelmään, ja se on suunnattu aikuisille, jätehuollon parissa työskenteleville tai alalle aikoville, aiheesta kiinnostuneille henkilöille. Pohjakoulutusvaatimusta ei ole.  

Useilla eri aloilla tarvitaan ammattilaisia, jotka tuntevat materiaalien kierrätyksen sekä jätteenkäsittelyn perusteet. Ympäristöalan ammattitutkinto ympäristöhuollon osaamisalalla valmistaa opiskelijan erilaisiin jätehuollon sekä kiertotalouden tehtäviin ja tarjoaa ajankohtaista tietoa jätehuollosta. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, ja sen suorittaminen vie noin 14 kuukautta.  

Kysy lisää

Katja Rautalin

kouluttaja, ympäristöhuolto

Taru Uotila

koulutusjohtaja, kiertotalous