Siirry sisältöön
Vastuullisuusraportointi

Vastuullisuusraportoinnin perusteet, Uusimaa

Työvoimakoulutus

Haetko uutta urapolkua? Haluatko täydentää tai syventää vastuullisuusraportointiin liittyvää osaamista? Hae nyt Syklin vastuullisuusraportoinnin koulutukseen! Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen vastuullisuusraportointiin liittyviin tehtäviin. 

Vastuullisuusraportoinnin perusteet -koulutus sopii henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta organisaation vastuullisuusraportointiin osallistumiseen ja kehittämiseen. Halu seurata nopeasti kehittyvän aiheen muutoksia sekä niiden ennakointi ja niihin reagoiminen luovat vahvaa pohjaa onnistuneelle koulutukselle. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. Koulutuksessa edellytetään riittävää suomen kielen taitoa (B1) sekä sujuvia ICT-taitoja. Koulutus soveltuu parhaiten korkeakoulutetuille tai henkilöille, joilla on vastaava työelämästä hankittu osaaminen.  

Koulutus antaa hyvät lähtökohdat oman aiemman osaamisen suuntaamiseen vastuullisuusraportointiin ja kestävään kehitykseen. Rekrytoiva koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason työssäoppimisjakson yhteistyöorganisaatiossa. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä.  

Koulutuksen sisältö

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana kaksi tutkinnon osaa ympäristöalan erikoisammattitutkinnosta: 

  • Kestävällä tavalla toimiminen (25 osp) 
  • Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen (40 osp) 

Koulutuksessa syvennytään vastuullisuusraportoinnin ja kestävän kehityksen keskeisiin aiheisiin:  

  • Vastuullisuusraportoinnin perusteet 
  • Hiilijalanjäljen laskenta 
  • Uusiutuva energia ja energiatehokkuus 
  • Sosiaalinen kestävyys 
  • Kiertotalous ja materiaalitehokkuus 

 Koulutuspäiviä on noin 20 ja työssäoppimista 5- 6 kuukautta. Syklissä aiemmin ympäristöalan erikoiammattitutkinnon suorittaneet opiskelijat ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöasiantuntijan, projektipäällikön ja vastuullisuuskoordinaattorin nimikkeillä.  

Koulutuksen aikataulu

Koulutus kestää noin 7 kk aikavälillä  24.4. – 29.11.2024. Koulutuksessa on kahden viikon loma heinäkuussa. Tavoitteena on työllistyminen vastuullisuusraportointiin liittyvän uuden osaamisen avulla sekä ympäristöalan erikoisammattitutkinnon kahden tutkinnonosan suorittaminen. Koulutus on osallistujalle maksuton. Koulutus on suunnattu Uudenmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutukseen valitaan 15 opiskelijaa.  

Koulutuspäivät toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena Syklin tiloissa Pasilassa (Esterinportti 1, 3. krs., Helsinki). Koulutuksessa hyödynnetään myös etä- ja monimuoto-opetusta. 

Koulutuksen infotilaisuuden tallenne löytyy Syklin YouTube-kanavalta.

Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen haku päättyy 17.3.2024. Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake TE-palveluiden nettisivuilla: https://koulutukset.te-palvelut.fi. Kirjoita sanahakuun Sykli tai koulutuksen URA-numero 719668. Haastattelut pidetään Teamsissa viikolla 15.  

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat ma–p klo 9–16.15 valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta, numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).  


Kysy lisää

Henri Annila

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Pauli Vennervirta

kouluttaja, yritys- ja urapalvelut

Henri Annila poissa viikon 10.
Pauli Vennervirta poissa viikon 9, muilla viikoilla soittoajat ma – to klo 14.30 – 16.00