Siirry sisältöön
Pisaroita lehdellä.

Vastuullisuusjohtamisen osaaja, Uusimaa 

Haetko uutta urapolkua? Haluatko olla ratkaisemassa kestävyyden keskeisiä kysymyksiä? Kiinnostaako kestävän kehityksen edistämiseen koko organisaation tasolla? 

Hae Syklin Vastuullisuusjohtamisen osaaja -koulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen vastuullisuuden ja toiminnan järjestelmällisen kehittämisen teemojen pariin. Haku syksyllä alkavaan koulutukseen on nyt auki. 

Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. Koulutus sopii henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta vastuullisuuden edistämiseen koko organisaation tasolla. 

Koulutuksen sisältö 

Kehittämistyötä tehdään laatuun, ympäristöön, turvallisuuteen tai vastuullisuuteen liittyvillä järjestelmillä tai ohjelmilla. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. 

Koulutus antaa hyvät lähtökohdat oman aiemman osaamisen suuntaamiseen vastuullisuuden ja sen järjestelmätyön teemoihin. Rekrytoiva koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason koulutussopimusjakson yhteistyöorganisaatiossa. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä. 

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana ympäristöalan erikoisammattitutkinto (180 osp), joka koostuu neljästä tutkinnonosasta: 

 • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla 
 • Työyhteisössä toimiminen 
 • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusvastaavana toimiminen 
 • Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen. 

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä » 

Koulutuksessa syvennytään laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen keskeisiin aiheisiin: 

 • Kestävä kehitys ja sen johtaminen  
 • Vastuullisuusjohtamisen viitekehykset ja raportointi 
 • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmien rakentaminen ja kehittäminen  
 • Asiantuntija kehittäjänä: fasilitointi, viestintä, kouluttaminen ja työyhteisödynamiikka 
 • Prosessien kehittäminen 
 • Jatkuva parantaminen 

Aiempien koulutusten opiskelijat ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöasiantuntijan, projektipäällikön ja laatukoordinaattorin nimikkeillä. He ovat tehneet kehittämishankkeinaan mm. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän kehittämistyötä, laatineet turvallisuussuunnitelmia sekä rakentaneet vastuullisuusohjelmia.  

Tavoitteena on ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittaminen, työllistymismahdollisuuksien paraneminen sekä mahdollinen työllistyminen koulutussopimusorganisaatioon työjakson päätteeksi.

Koulutus on osallistujalle maksuton.
Koulutukseen valitaan noin 20 opiskelijaa.  

Koulutuspäivät toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena Syklin tiloissa Pasilassa. Koulutuksessa hyödynnetään myös etä- ja monimuoto-opetusta. Suurin osa oppimisesta tapahtuu työssäoppimisena yhteistyöorganisaatiossa. Sen hakeminen alkaa heti koulutuksen alussa ja paikan löytämiseen saa tukea Syklistä. Paikan löytyminen on edellytys koulutuksen valmiiksi saamiselle. 

Koulutus kestää noin 9 kk aikavälillä 24.9.2024 – 13.6.2025.
Koulutuksessa on kaksi viikkoa lomaa: 20.12.2024 – 1.1.2025 ja 17. – 21.2.2025.  

Opiskelijavalinnat 

Koulutukseen valitaan noin 20 opiskelijaa. Opiskelijavalinnassa arvioidaan seuraavia tekijöitä:  

 • Laatu-, ympäristö-, turvallisuus- ja/tai vastuullisuusteemoihin liittyvä kokemus tai vahva kiinnostus  
 • Riittävää suomen kielen taitoa (B1)  
 • Riittävä osaaminen itsenäiseen ja projektiluonteiseen työskentelyyn  
 • Soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava työelämästä hankittu osaaminen  
 • Hakijan motivaatio tutkinnon suorittamiseen  

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Muista siis perustella hakemuksesi hyvin! Hakemusten perusteella tehdyn esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Haastattelut pidetään Teamsissa viikolla 35 ja 36. 


Infotilaisuus

Lisätietoa koulutuksesta saat infotilaisuudesta, joka pidetään 13.8.2024 klo 15 – 16.

Osallistu infoon tästä.
Infotilaisuus tallennetaan ja julkaistaan myöhemmin Syklin YouTube-kanavalla.  


Koulutukseen hakeminen

Haku koulutukseen on auki 20.8.2024 asti. 

Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakulomake TE-palveluiden nettisivuilla. Hakulomake löytyy myös TE-palveluiden koulutushausta hakusanalla Sykli tai koulutuksen URA-numerolla 721120.   

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.  

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat ma–pe klo 9–16.15 valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta, numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Kysy lisää

Terhi Yli-Pirilä

kouluttaja, laatu- ja vastuullisuusosaaminen