Siirry sisältöön

Vähähiilisyyden asiantuntija F.E.C 2024, Uusimaa  

Haluatko oppia kehittämään organisaatioiden toimintaa hiilineutraalimmaksi?  Hae mukaan uuteen  Vähähiilisyyden asiantuntija F.E.C -koulutukseen ja työllisty kestävän kehityksen pariin.  Koulutukseen mahtuu mukaan 15 opiskelijaa ja haku on käynnissä nyt.   

Täydennyskoulutus tulevaisuuden tarpeisiin

Suomi on asettanut tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää uudenlaista osaamista asiantuntijoilta ja organisaatioilta. Syklin Vähähiilisyyden asiantuntija -F.E.C -koulutusohjelma vastaa tähän haasteeseen ja tarjoaa eri alojen asiantuntijoille osaamista vähähiilisyyden eri teemoista.   

Täydennyskoulutus on suunnattu Uudenmaan alueen korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Soveltuva koulutustausta on esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Myös koulutusta vastaava vähintään asiantuntijatason osaaminen työelämästä hankittuna saattaa olla riittävä pohja osallistumiselle.   

Ohjelma sopii sinulle, jolla on vahvaa kiinnostusta oman osaamisen kehittämiseen koulutuksen teemoihin liittyen sekä riittävä asiantuntijuus yhteistyöyrityksessä tehtävän työjakson suorittamiseen. Koulutus järjestetään suomen kielellä.   

Työssäoppimista ja data-analytiikkaa 

Koulutus kestää kuusi kuukautta (120 arkipäivää). Koulutuksen keskiössä on työssäoppiminen, joka tapahtuu yhteistyöorganisaatiossa (noin 100 arkipäivää). Lisäksi koulutukseen sisältyy Syklin toteuttama koulutus (noin 20 päivää).  Koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopetuksesta sekä itsenäisestä opiskelusta.  

Koulutusohjelma on suunniteltu tukemaan työssäoppimista ja tarjoaa opiskelijalle osaamista organisaation vähähiilisyyteen liittyvistä ratkaisuista sekä väylän kasvaa vähähiilisyyden asiantuntijaksi.  Koulutuksen käytyäsi sinulla on uudenlaista osaamispääomaa, jota yritykset ja organisaatiot tarvitsevat kehittäessään toimintaansa hiilineutraalimmaksi.  

Koulutuksessa pääset perehtymään vähähiilisyyteen laaja-alaisesti ja syventämään koulutuspäivissä oppimaasi toteuttamalla yhteistyöorganisaatiolle selvityksen, joka voi liittyä esimerkiksi data-analytiikkaan, vähähiilisyyslaskentaan tai muuhun yhteistyöorganisaation kehittämistarpeeseen.   

Koulutuspäivien sisällöt koostuvat seuraavista aiheista: 

  • Päästövähennyslaskenta, hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki    
  • Data ja digitaalisuus vähähiilisyyden edistämisessä 
  • Kiertotalous
  • Materiaalien kierto ja materiaalitehokkuus 
  • Kasvihuonekaasut ja niiden kierto, biodiversiteetti
  • Vastuullisuusraportointi ja viestintä  
  • Työnhaku 

Koulutuksen infotilaisuus pidetään Teamsissa 9.4.2024 kello 13.00. Liity mukaan tästä linkistä

Kaksivaiheinen haku- ja valintaprosessi 

Koulutusohjelma alkaa 13.5.2024 ja työjaksot tätä ennen porrastetusti 29.4.2024 alkaen, riippuen siitä milloin työjaksopaikka löytyy. Ohjelmassa on 15 koulutuspaikkaa, jotka täytetään siinä järjestyksessä, kun työjaksopaikat löytyvät.

Valintaprosessi on käynnissä koko hakuajan, joten kannattaa lähettää hakemus mahdollisimman pikaisesti.  

Koulutukseen hakeutuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa: 

Koulutushakemusten lähettäminen 

Ensimmäiseksi koulutushakemus tulee lähettää sekä TE-toimistolle että Syklille 17.4.2024 mennessä:  

  1. Täytä hakulomake TE-toimistolle. Löydät hakulomakkeen TE-toimiston nettisivuilta. Kirjoita sanahakuun Sykli. 
  1. Lähetä lisäksi CV ja lyhyt, vapaamuotoinen hakemus perusteluineen Sykliin tästä linkistä.   

Hakuprosessin ensimmäisessä vaiheessa Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto arvioi hakemusten perustella täyttääkö hakija koulutukselle asetetut pääsyvaatimukset ja tekee päätöksen, keiden kanssa hakuprosessia jatketaan. Hakijan omalla motivaatiolla ja kiinnostuksella on tärkeä rooli koulutusohjelmaan haettaessa. Kerro siis hakemuksessasi, miksi juuri tämä koulutus kiinnostaa sinua.   

Yhteistyöyrityksen etsiminen

Seuraavaksi Sykli haastattelee jatkoon päässeet hakijat. Tästä vaiheesta käynnistyy hakuprosessin toinen vaihe, eli yhteistyöorganisaation etsiminen. Koulutuspaikan saaminen edellyttää, että hakijalle löytyy sopiva yhteistyöorganisaatio, jossa työssäoppiminen tapahtuu. Hae siis heti mukaan, niin yhteistyöorganisaation etsimiselle jää riittävästi aikaa.  

Työjaksopaikat etsitään yhteistyössä Syklin kanssa, mutta kannustamme myös hakijoita itse aktiivisesti hakemaan työjaksopaikkoja omien kiinnostuksen kohteiden mukaan sekä omia verkostoja hyödyntäen. Pohdi siis millainen organisaatio voisi hyötyä sinun osaamisestasi. Millaisen organisaation toimintaa sinä haluaisit kehittää? Millaiset tehtävät sinua kiinnostavat? Koulutus on mahdollisuus päästä työskentelemään sinua kiinnostavassa organisaatiossa tai siirtyä kokonaan uudelle uralle.

Kun sopiva yhteistyöorganisaatio on löytynyt, yhteistyöorganisaatiot haastattelevat hakijat ja tekevät päätöksen yhteistyön aloittamisesta hakijan kanssa. Yhteistyöorganisaation löydyttyä koulutuspaikka vahvistuu ja työssäoppiminen voi alkaa.   

Huomioithan, että koulutuspaikat täytetään siinä järjestyksessä, kun yhteistyöorganisaatiot löytyvät.   

F.E.C -koulutus on työvoimakoulutusta, jonka tavoitteena on tukea työnhakijan urakehitystä ja työllistymistä. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Koulutus on osallistujalle maksuton. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta opiskelija on oikeutettu työttömyysetuuksiin.  

Huomioithan, että työnhakusi TE-palveluissa tulee olla voimassa. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat TE-palvelujen Koulutusneuvonnan valtakunnallisesta puhelinpalvelusta ma-pe klo 9.00-16.15, numerosta 0295 020 702. 

Kysy lisää

Tom Ylönen

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Soittoaika 14.3.2024 alkaen torstaisin kello 13.00 -15.00 (poikkeuksena 4.4.2024 ei ole soittoaikaa).