Siirry sisältöön

F.E.C -koulutukset

Syklin F.E.C -koulutukset

Further Educated With Companies F.E.C – ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka tavoitteena on tukea työnhakijan urakehitystä ja työllistymistä. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Koulutus on osallistujalle maksuton. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta opiskelija on oikeutettu työttömyysetuuksiin.

Huomioithan, että työnhakusi TE-palveluissa tulee olla voimassa. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat TE-palvelujen Koulutusneuvonnan valtakunnallisesta puhelinpalvelusta ma-pe klo 9.00-16.15, numerosta 0295 020 702.

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutukseen hakeutuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa.

 1. Hakemusten lähettäminen
  Koulutushakemusten lähettäminen TE-palveluille
  Täytä ensin hakulomake TE-palveluille. Löydät hakulomakkeen TE-palveluiden nettisivuilta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/  Kirjoita sanahakuun ”Sykli” tai koulutuksen numero.

  TE-palvelut arvioi hakemusten perustella täyttääkö hakija koulutukselle asetetut pääsyvaatimukset ja tekee päätöksen, keiden kanssa hakuprosessia jatketaan. Hakijan omalla motivaatiolla ja kiinnostuksella on tärkeä rooli koulutusohjelmaan haettaessa.

  Koulutuskohtainen haku Syklin Laura -rekrytointijärjestelmään

  Täytä haku LAURA -järjestelmäämme. Linkin löydät kunkin koulutuksen kohdalta. Sykli haastattelee jatkoon päässeet hakijat.

 2. Yhteistyöyrityksen etsiminen
  Tästä vaiheesta käynnistyy hakuprosessin toinen vaihe, eli yhteistyöorganisaation etsiminen. Koulutuspaikan saaminen edellyttää, että hakijalle löytyy sopiva yhteistyöorganisaatio, jossa työssäoppiminen tapahtuu. Huomioithan, että koulutuspaikat täytetään siinä järjestyksessä, kun yhteistyöorganisaatiot löytyvät.

Voinko osallistua koulutukseen, jos olen osa-aikatyössä tai olen jäämässä työttömäksi?
TE-toimisto tarkistaa jokaisen hakijan tilanteen aina erikseen koulutuksen hakuvaiheessa eli soveltuuko hakija koulutusohjelmaan ja onko hänellä edellytykset tulla valituksi. Yleisesti ottaen työttömyysuhka on hyväksyttävä syy tulla valituksi koulutukseen, mikäli taustalla ei ole muita valintaan vaikuttavia tekijöitä, esimerkiksi keskeneräiset opinnot ja yrittäjyys voi tietyssä tilanteessa olla este.

Saanko opiskelun aikana palkkaa yrityksestä?
Minkälaisen korvauksen saan koulutusajalta? Koulutuksen aikana on oikeutettu tukeen, jota saa myös työttömänä ollessa. Opiskelija saa työttömyysetuutta koulutusjakson aikana, riippuen opiskelijan omasta sen hetkisestä tilanteesta, joko ansiosidonnaista päivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Lisäksi korotusosa, jos koulutus mainitaan työllistymissuunnitelmassa ja ylläpitokorvaus. Määrän voi tarkistaa suoraan oman etuuden maksajalta. Yritys ei maksa palkkaa koulutusjakson aikana.

Joudunko itse etsimään työjaksopaikan vai autetaanko minua paikan etsimisessä?
Syklillä on olemassa oma verkosto, jonka kautta yrityksiä informoidaan/kontaktoidaan hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua ja myös koulutusohjelman aikana. Työjaksopaikan etsimisessä on tärkeää hakijan oma intressi, jotta saavutetaan paras mahdollinen tulos eli työjaksopaikka varmistuu. Ihannetilanne on hakijan omaa mielenkiintoa vastaava työjaksopaikka. Työjaksopaikan hakemisessa avustetaan. Opiskelijana koulutuksessa on vasta silloin, kun on hyväksytty hakijaksi viranomaistaholta ja työjaksopaikka on löytynyt ja koulutussopimus yritykseen/organisaatioon on tehty Syklin toimesta.

Onko koulutus maksullista yrityksille?
Yritys/organisaatio osallistuu opiskelijan koulutuskustannuksiin yhteensä 6 500 eurolla (+ alv 24 %), koko ohjelman ajalta.

Miten F.E.C-koulutussopimus eroaa työsopimuksesta?
Opiskelija ei ole työsuhteessa yritykseen/organisaation koulutuksen aikana. Koulutusohjelman tavoitteena on opiskelijan työllistyminen.

Tutustu F.E.C -koulutuksiin

Kysy lisää

Tom Ylönen

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut