Siirry sisältöön
Kyltit metsässä.

Ympäristöalan kehittämishankeen toteuttaminen

Tutkinnon osan koulutus

Koulutuksessa teet kehittämishankkeen omaan organisaatioosi tai muuhun yhteistyöorganisaatioon. Hankkeen suunnittelun ja toteutuksen punaisena lankana toimii kestävyysnäkökulmat, jotka opiskelijan tulee ottaa huomioon hanketta toteuttaessaan.

Koulutuksen aikana suunnittelet ja organisoit ympäristöalan kehittämishankkeen yhdessä organisaation sidosryhmien kanssa. Havaitset ja toteutat käytännöllisiä kehittämiskohteita, minimoiden riskejä ja asettaen selkeät tavoitteet. Käynnistät hankkeen yhteistyössä tarvittavien tahojen kanssa, asetat mitattavissa olevat tavoitteet ja toteutat hankkeen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Seuraat tavoitteiden toteutumista ja resurssien käyttöä, teet tarvittaessa muutoksia ja arvioit omaa toimintaasi. Dokumentoit hankkeen vaiheet ja viestit niistä selkeästi. Arvioit hankkeen tulokset ja viet ne käytäntöön, ja opastat henkilöstöä uusiin käytäntöihin ja seuraat muutosten vaikutuksia. 

Osaamislupauksemme:

  • Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa kehittämishankkeen, joka rakentaa kestävää tulevaisuutta
  • Opiskelija osaa kriittisesti tarkastella kehittämishankkeen tavoitteiden ja toteutustapojen kestävyyttä
  • Opiskelija osaa arvioida hankkeen tuloksien vaikuttavuutta yleisesti ja kestävyyden näkökulmasta ja toimia tulosten levittämiseksi.

Koulutuksen sisältö:

Koulutus sisältää verkkokurssin, kaksi vuorovaikutteista verkko-opetuspäivää sekä kurssin suorittamiseen ohjaavan tehtäväklinikan. Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen -verkkokurssi löytyy Ammattilaisen Kädenjälki -alustalta.

  • Kehittämishankkeen suunnittelu kestävällä tavalla -verkko-opetuspäivä 3,5 h
  • Kehittämishankkeen toteutus kestävällä tavalla -verkko-opetuspäivä 3,5 h
  • Tehtäväklinikka teemalla: ”Hankesuunnitelma ja loppuraportti” (tutkinnon osan suorittajille)

Tietoa Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen -tutkinnon osan suorittamisesta 

Tähän koulutukseen osallistuneilla on mahdollisuus osoittaa osaaminen näytössä ja suorittaa Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa nimeltä Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen. Tutkinnon osan laajuus on 40 osaamispistettä. Mikäli et vielä ole tutkinto-opiskelijana Syklissä ja haluat suorittaa tämän tutkinnon osan, ilmoittaudu koulutukseen valitsemalla vaihtoehto “Haluan suorittaa tutkinnon osan” ja lue lisää Haku tutkintokoulutukseen -sivulta.

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä toimimalla ympäristöalan käytännön työtehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin. 

Tutustu Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon tutkinnonperusteisiin ja “Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen” -tutkinnon osan vaatimuksiin tarkemmin opintopolun eperusteissa


Ilmoittaudu koulutuksiin

Kehittämishankkeen toteuttaminen kestävällä tavalla, syyskuu 2024
Kehittämishankkeen toteuttaminen kestävällä tavalla, marraskuu 2024


Kysy lisää

Riku Mustonen

kouluttaja