
Resurssiviisauden ja ilmastonmuutoksen osaaja, Uusimaa
Haetko uutta urapolkua? Haluatko olla ratkaisemassa kestävyyden keskeisiä kysymyksiä? Hae nyt Resurssiviisauden ja ilmastonmuutoksen osaaja -koulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen resurssitehokkuuden, kestävän tulevaisuuden tekemiseen ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyviin tehtäviin. Koulutuksen aikana suoritetaan ympäristöalan erikoisammattitutkinto resurssitehokkuuden osaamisalasta.
Koulutuksen sisältö ja kesto
Koulutus sopii henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta resurssiviisauden edistämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen koko organisaation tasolla. Kehittämistyötä tehdään energia- tai materiaalitehokkuuden parantamiseksi. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. Koulutuksessa edellytetään riittävää suomen kielen taitoa (A2) ja ICT-osaamista sekä kykyä oman työskentelyn ohjaamiseen.
Koulutus soveltuu parhaiten korkeakoulutetuille tai henkilöille, joilla on vastaava työelämästä hankittu osaaminen. Sopivan osaamispohjan antaa esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, yhteiskuntatieteellinen, viestinnän tai kaupallinen pohjakoulutus tai työkokemus.
Koulutus antaa hyvät lähtökohdat oman aiemman osaamisen suuntaamiseen kestävän kehityksen sekä energia- ja/tai materiaalitehokkuuden teemoihin. Rekrytoiva koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason koulutussopimusjakson yhteistyöorganisaatiossa. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä.
Koulutuksen keskeiset sisällöt:
- Resurssitehokkuus eli materiaali- ja energiatehokkuus
- Kiertotalous osana ratkaisua
- Ilmastonmuutoksen työkalut ja ajankohtaiset asiat
- Ilmastonmuutoksen hillintä, sopeutuminen ja innovaatiot
- Projektityöskentely
- Kestävällä tavalla toimiminen
- Oman osaamisen markkinointi ja tehokas työnhaku
Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana ympäristöalan erikoisammattitutkinto (180 osp), joka koostuu neljästä tutkinnonosasta:
- Resurssitehokkuuden asiantuntijana toimiminen (90 osp)
- Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen (40 osp)
- Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla (25 osp)
- Työyhteisössä toimiminen (25 osp).
Aiempien koulutusten opiskelijat ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöasiantuntijan, jätehuollon suunnittelijan, vastuullisuuskoordinaattorin ja projekti-insinöörin nimikkeillä. He ovat tehneet kehittämishankkeinaan esimerkiksi tuotteiden ympäristövaikutusten arviointia, kiinteistön energiatehokkuuden parantamista, jätehuollon kokonaisuuden kehittämistä, elinkaariarviointia sekä vesistön kunnostussuunnitelman laatimista.
Koulutus kestää noin 9 kk aikavälillä 27.2.2024 – 29.11.2024. Koulutus sisältää n. 20 koulutuspäivää, loput oppimisesta tapahtuu työssäoppimisena yhteistyöorganisaatiossa.Tavoitteena on ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittaminen, työllistymismahdollisuuksien paraneminen sekä mahdollinen työllistyminen koulutussopimusorganisaatioon työjakson päätteeksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Koulutus on suunnattu Uudenmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutukseen valitaan n. 20 opiskelijaa.
Koulutuspäivät toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena Syklin tiloissa Pasilassa (Esterinportti 1, 3. krs., Helsinki). Koulutuksessa hyödynnetään myös etä- ja monimuoto-opetusta.
Infotilaisuus
Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus 12.12.2023 klo 14.15 – 15.15. Info pidetään Teamsissa. Voit osallistua infoon ilman MS Teams -sovellusta. Infotilaisuus tallennetaan ja linkki tallenteeseen julkaistaan tälle sivulle infotilaisuuden jälkeen.
Koulutukseen hakeminen
Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sähköisellä hakulomakkeella. Koulutus löytyy hakusanalla Sykli tai koulutuksen numerolla 717582. Hae mukaan nyt tai viimeistään 21.1.2024. Haastattelut pidetään Teamsissa helmikuun alkupuolella.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Löydät Koulutusneuvonta -sivun myös Facebookista.
Koulutusneuvonta Facebookissa
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Kysy lisää

Henri Annila
asiantuntija, yritys- ja urapalvelut- 050 343 8980
- henri.annila@sykli.fi

Maria Törn
kouluttaja, ympäristöhuolto- 041 5015 144
- maria.torn@sykli.fi

Hannele Hakala
asiantuntija, yritys- ja urapalvelut- 050 536 1979
- hannele.hakala@sykli.fi