Siirry sisältöön

Resurssiviisauden ja ilmastonmuutoksen osaaja, Uusimaa

Työvoimakoulutus

Haetko uutta urapolkua? Haluatko olla ratkaisemassa kestävyyden keskeisiä kysymyksiä? Hae nyt Resurssiviisauden ja ilmastonmuutoksen osaaja -koulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen resurssitehokkuuden, kestävän tulevaisuuden tekemiseen ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyviin tehtäviin. Koulutuksen aikana suoritetaan ympäristöalan erikoisammattitutkinto resurssitehokkuuden osaamisalasta.

Koulutuksen sisältö ja kesto

Koulutus sopii henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta resurssiviisauden edistämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen koko organisaation tasolla. Kehittämistyötä tehdään energia- tai materiaalitehokkuuden parantamiseksi. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. Koulutuksessa edellytetään riittävää suomen kielen taitoa (A2) ja ICT-osaamista sekä kykyä oman työskentelyn ohjaamiseen.

Koulutus soveltuu parhaiten korkeakoulutetuille tai henkilöille, joilla on vastaava työelämästä hankittu osaaminen. Sopivan osaamispohjan antaa esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, yhteiskuntatieteellinen, viestinnän tai kaupallinen pohjakoulutus tai työkokemus.

Koulutus antaa hyvät lähtökohdat oman aiemman osaamisen suuntaamiseen kestävän kehityksen sekä energia- ja/tai materiaalitehokkuuden teemoihin. Rekrytoiva koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason koulutussopimusjakson yhteistyöorganisaatiossa. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä. 

Koulutuksen keskeiset sisällöt:  

 • Resurssitehokkuus eli materiaali- ja energiatehokkuus
 • Kiertotalous osana ratkaisua
 • Ilmastonmuutoksen työkalut ja ajankohtaiset asiat
 • Ilmastonmuutoksen hillintä, sopeutuminen ja innovaatiot     
 • Projektityöskentely    
 • Kestävällä tavalla toimiminen    
 • Oman osaamisen markkinointi ja tehokas työnhaku    

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana ympäristöalan erikoisammattitutkinto (180 osp), joka koostuu neljästä tutkinnonosasta: 

 1. Resurssitehokkuuden asiantuntijana toimiminen (90 osp)
 2. Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen (40 osp)  
 3. Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla (25 osp)  
 4. Työyhteisössä toimiminen (25 osp). 

Aiempien koulutusten opiskelijat ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöasiantuntijan, jätehuollon suunnittelijan, vastuullisuuskoordinaattorin ja projekti-insinöörin nimikkeillä. He ovat tehneet kehittämishankkeinaan esimerkiksi tuotteiden ympäristövaikutusten arviointia, kiinteistön energiatehokkuuden parantamista, jätehuollon kokonaisuuden kehittämistä, elinkaariarviointia sekä vesistön kunnostussuunnitelman laatimista.

Koulutus kestää noin 9 kk aikavälillä 27.2.2024 – 29.11.2024. Koulutus sisältää n. 20 koulutuspäivää, loput oppimisesta tapahtuu työssäoppimisena yhteistyöorganisaatiossa.Tavoitteena on ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittaminen, työllistymismahdollisuuksien paraneminen sekä mahdollinen työllistyminen koulutussopimusorganisaatioon työjakson päätteeksi. 

Koulutus on osallistujalle maksuton ja suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutukseen valitaan n. 20 opiskelijaa. 

Koulutuspäivät toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena Syklin tiloissa Pasilassa (Esterinportti 1, 3. krs., Helsinki). Koulutuksessa hyödynnetään myös etä- ja monimuoto-opetusta. 

Infotilaisuus

Koulutuksen infotilaisuuden tallenteen voit katsoa Syklin YouTube-kanavalta.

Koulutukseen hakeminen

Haku koulutukseen on päättynyt. Tutustu muihin haussa oleviin työvoimakoulutuksiimme.

Kysy lisää

Henri Annila

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Maria Törn

kouluttaja, ympäristöhuolto

Hannele Hakala

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut