Siirry sisältöön

Kiinteistön Energiaosaaja Rekrykoulutus

Keväällä 3.1.2024 alkaa Kiinteistön Energiaosaaja Rekrykoulutus. Koulutus on tarkoitettu kiinteistö- ja laitoshuollon teknisistä töistä kiinnostuneille työnhakijoille. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä Rekrykoulutuksessa mukana olevaan yritykseen. Rekrykoulutus tarkoittaa Syklin toteuttamaa ammatillista teoriakoulutusta (1 kk) ja työssäoppimista yrityksessä (2 kk). Opiskelun kokonaiskesto on vain kolme kuukautta.

Miksi mukaan?

Helppo tapa työllistyä ja päivittää alan tietoa kiinteistöjen huoltotehtävissä ja energia- ja ympäristöasioissa.

Miten mukaan?

Koulutus starttaa hakuprosessilla lokakuussa 2023. Työnhakija hakee TE-toimiston koulutussivujen kautta mukaan ohjelmaan. Sykli haastattelee TE-toimiston hyväksymät hakijat ja yritys valitsee haastattelujensa jälkeen tehtävään soveltuvimmat opiskelijat. Hae tästä!

Kenelle?

Rekrykoulutus on työvoimakoulutusta ja tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työhakijoille, joilla on mahdollisesti perustutkinto tekniseltä alalta tai pitkä soveltuva työkokemus alalta. Koulutusohjelmaan ja työhön vaadittava suomen kielen taso B1.1, koko opiskelujakso on suomeksi ja tulevassa työssä raportoidaan kirjallisesti suomen kielellä erilaisiin järjestelmiin. Esimerkiksi sähkö- tai LVI-taustainen osaaminen tai rakennusalan/korjausalan kokemus on eduksi. Koulutuksen tavoitteena on opiskelijoiden työllistyminen työssäoppimispaikkaan ARE Oy:hyn huhtikuussa 2024. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Ennen työjakson aloitusta tehdään opiskelijasopimus ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Kustannukset?

Koulutus on opiskelijoille ilmainen, mutta työmatkakustannuksiin pitää varautua itse.

Missä?

Koulutus tapahtuu monimuotokoulutuksena. Noin yksi kuukausi teoriaopiskelua Syklin Pasilan toimipisteessä, osoitteessa Esterinportti 1, Helsinki (hyvät kulkuyhteydet). Osa teoriapäivistä toteutetaan verkossa, jolloin halutessaan voi opiskella omalla tietokoneella kotoa. Koulutus toteutetaan Rekrykoulutuksena. Koulutuksen kokonaispituus on 70 päivää.

Harjoittelupaikat sijaitsevat Uudellamaalla, lähinnä pk-seudulla. Yhteistyöyrityksenä tässä rekrytoivassa koulutuksessa on ARE Oy.

Koulutus muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:

 • Talotekniikka
 • Energiatekniikka ja taloudellisuuslaskelmat
 • Vähähiilisyys ja ympäristöasiat
 • Sähköinen huoltokirja
 • Viestintä ja asiakaspalvelu
 • Kiinteistön tekninen huoltotyö

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa seuraavat korttikoulutukset:

 • Työturvallisuuskortti
 • Tieturvakortti 1
 • Tulityökortti
 • Ympäristöturvallisuuskortti
 • Vesityökortti

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake suomeksi te-toimiston työvoimakoulutukset välilehdellä verkossa.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Hakuaika koulutukseen päättyy 1.12.2023.

Kirjoita sanahakuun Sykli, rekrykoulutus tai valitse koulutuksen 716786 Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon.

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat ma-pe klo 9-16.15 valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta, numerosta 0295 020 702 tai facebookista.

Tiedustelut arkisin klo 9 – 15. Koulutuksen koordinoija Hannele Hakala/ Syklin Yritys- ja urapalvelut

Kysy lisää

Hannele Hakala

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut