Siirry sisältöön
Palapelin palat.

Kestävän kehityksen johtaminen – Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusvastaava, Uusimaa

Haetko uutta urapolkua? Haluatko olla ratkaisemassa kestävyyden keskeisiä kysymyksiä? Kiinnostaako kestävän kehityksen edistämiseen koko organisaation tasolla?

Hae nyt Syklin Kestävän kehityksen johtaminen – laatu-, ympäristö-, ja turvallisuusvastaavana toimiminen -koulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen kestävän kehityksen ja järjestelmätyön teemojen pariin.

Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella. Koulutus on tarkoitettu Uudenmaan työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sopii henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta kestävän kehityksen edistämiseen koko organisaation tasolla. Kehittämistyötä tehdään laatuun, ympäristöön, turvallisuuteen tai vastuullisuuteen liittyvillä järjestelmillä tai ohjelmilla. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella.

Koulutuksessa edellytetään riittävää suomen kielen taitoa sekä sujuvia ICT-taitoja. Koulutus soveltuu parhaiten korkeakoulutetuille tai henkilöille, joilla on vastaava työelämästä hankittu osaaminen.

Koulutus antaa hyvät lähtökohdat oman aiemman osaamisen suuntaamiseen kestävän kehityksen ja järjestelmätyön teemoihin. Rekrytoiva koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason koulutussopimusjakson yhteistyöorganisaatiossa. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä.

Tavoitteena on suorittaa koulutuksen aikana ympäristöalan erikoisammattitutkinto (180 osp), joka koostuu neljästä tutkinnonosasta:

  • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla
  • Työyhteisössä toimiminen
  • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusvastaavana toimiminen
  • Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä »

Koulutuksessa syvennytään laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen keskeisiin aiheisiin:

  • kestävä kehitys ja sen johtaminen
  • laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen toimintaympäristö
  • laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmien rakentaminen ja kehittäminen
  • asiantuntija kehittäjänä: fasilitointi, viestintä, kouluttaminen ja työyhteisödynamiikka
  • prosessien kehittäminen
  • jatkuva parantaminen.

Aiempien koulutusten opiskelijat ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöasiantuntijan, projektipäällikön ja laatukoordinaattorin nimikkeillä. He ovat tehneet kehittämishankkeinaan mm. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän kehittämistyötä, laatineet turvallisuussuunnitelmia sekä rakentaneet vastuullisuusohjelmia. 

Tavoitteena on ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittaminen, työllistymismahdollisuuksien paraneminen sekä mahdollinen työllistyminen koulutussopimusorganisaatioon työjakson päätteeksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Koulutus on suunnattu Uudenmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa. 

Koulutuspäivät toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena Syklin tiloissa Pasilassa. Koulutuksessa hyödynnetään myös etä- ja monimuoto-opetusta. 

Koulutus kestää noin 9 kk aikavälillä 26.9.2023 – 12.6.2024. Koulutuksessa on lomajakso 27.12.2023 – 3.1.2024. 

Infotilaisuus

Lisätietoa koulutuksesta saat infotilaisuudesta, joka pidetään 15.8.2023 klo 14 – 15.30. Osallistu infoon tästä. Infotilaisuus tallennetaan ja julkaistaan myöhemmin Syklin Youtube-kanavalla. 

Koulutukseen hakeminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Uudenmaan työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Haku koulutukseen päättyy 20.8.2023.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake TE-palveluiden nettisivuilla: https://koulutukset.te-palvelut.fi. Kirjoita sanahakuun Sykli tai koulutuksen numero 714146. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat ma–p klo 9–16.15 valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta, numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Kysy lisää

Terhi Yli-Pirilä

kouluttaja, laatu- ja vastuullisuusosaaminen