Siirry sisältöön

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C 2023, Savo-Karjala

Haku koulutukseen on päättynyt.

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C – Further Educated with Companies -koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään tai uuteen uraan. Se on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä. Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen työjakson päätteeksi. 

Jos haluat työskennellä ympäristön hyväksi, niin tämä on sinulle sopiva koulutus. Suomen ympäristöopisto Syklin Savo-Karjalan Kiertotalouden asiantuntija F.E.C –koulutus tarjoaa eri alojen osaajille lisäoppia kestävän kehityksen teemoista sekä antaa työkaluja kiertotalouden ongelmien ratkaisemiseksi.

Täydennyskoulutus on suunnattu korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta oman osaamisen kehittämiseen koulutuksen teemoihin liittyen. Soveltuva koulutustausta on esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Myös koulutusta vastaava osaaminen työelämästä hankittuna voi olla riittävä pohja koulutukseen osallistumiselle.

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on tukea työnhakijan urakehitystä ja työllistymistä. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan ELY-keskusten ja TE-toimistojen kanssa. Koulutus on opiskelijalle maksuton. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta opiskelija on oikeutettu työttömyysetuuksiin. Koulutus järjestetään suomen kielellä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus kestää noin kuusi kuukautta (120 arkipäivää). Koulutuksen keskiössä on työssäoppiminen, joka tapahtuu yhteistyöorganisaatiossa (noin 100 arkipäivää). Syklin toteuttamaa koulutusta on noin 20 arkipäivää. Koulutuksen kaksi ensimmäistä lähipäivää pidetään Kuopiossa ja niihin opiskelijalle tulee olla mahdollisuus osallistua. Muutoin koulutus toteutetaan etä- ja monimuoto-opetuksena. Koulutuksessa on loma 21.12.– 29.12.2023.

Koulutuksessa pääset näyttämään oman osaamisesi toteuttamalla yrityksessä esim. projektin, hankkeen tai kehitystehtävän.

Koulutus koostuu mm. seuraavista aiheista:

  • Kiertotalouden mahdollisuudet ja liiketoimintamallit
  • Ilmastonmuutos ja biodiversiteetti
  • Vastuullisuus
  • Tuotekehitys ja palvelumuotoilu
  • Ympäristöturvallisuuskortti
  • Asiantuntijan digitaaliset työkalut
  • Viestintä asiantuntijatyössä
  • Hiilijalanjäljen laskenta

Haku koulutukseen on päättynyt.

Koulutusohjelma alkaa 2.10.2023 ja työjaksot tätä ennen porrastetusti välillä 4.9.- 29.9.2023, riippuen siitä milloin työjaksopaikka löytyy. Ohjelmassa on 15 koulutuspaikkaa, jotka täytetään siinä järjestyksessä kun työjaksopaikat löytyvät.

Kannattaa siis toimia nopeasti, jotta työjaksopaikan hakemiseen jää riittävästi aikaa!

Katso koulutusesittely TE -Livessä.

Kysy lisää

Terhi Liettilä

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Soittoaika touko-, kesä- ja syyskuussa tiistaisin klo 13.00 – 15.00. (HUOMIO! heinäkuussa ei ole soittoaikaa).
Elokuussa 9.8.2023 alkaen taas tiistaisin klo 13.00 – 15.00.