Siirry sisältöön

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C 2023, Häme

Haku koulutukseen on päättynyt .

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C – Further Educated with Companies -koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään tai uuteen uraan. Se on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä. Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen työjakson päätteeksi.

Täydennyskoulutus on suunnattu korkeasti koulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on vahvaa kiinnostusta oman osaamisen kehittämiseen koulutuksen teemoihin liittyen. Soveltuva koulutustausta on esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Myös koulutusta vastaava osaaminen työelämästä hankittuna voi olla riittävä pohja osallistumiselle.

Kyseessä on työvoimakoulutus, jonka tavoitteena on tukea työnhakijan urakehitystä ja työllistymistä. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Hämeen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Koulutus on opiskelijalle maksuton. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta opiskelija on oikeutettu työttömyysetuuksiin. Koulutus järjestetään suomen kielellä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus kestää noin kuusi kuukautta (120 arkipäivää). Koulutuksen keskiössä on työssäoppiminen, joka tapahtuu yhteistyöorganisaatiossa (noin 100 päivää). Lisäksi koulutukseen sisältyy Syklin toteuttama koulutus (noin 20 päivää). Koulutuksessa pääset näyttämään oman osaamisesi toteuttamalla yrityksessä esim. projektin, hankkeen tai kehitystehtävän.  Koulutus koostuu mm. seuraavista aiheista:

  • Kiertotalouden kokonaiskuva ja ennakointi
  • Kiertotalous eri sektoreilla ja toimialoilla
  • Kiertotalouden mahdollisuudet ja liiketoimintamallit
  • Kiertotalouden materiaalivirrat ja elinkaariajattelu
  • Työkaluja vähähiilisyyteen

Koulutus alkaa kahdella lähiopetuspäivällä Lahdessa. Lähiopetusta on kokonaisuudessaan viisi päivää ja niihin tulee osallistua läsnäolevana paikan päällä. Koulutuksen muut 15 opetuspäivää järjestetään etäopetuksena Teamsilla.

Haku koulutukseen on päättynyt.

Koulutusohjelma alkaa 3.10.2023 ja työjaksot tätä ennen porrastetusti 11.9.2023 alkaen, riippuen siitä milloin työjaksopaikka löytyy. Ohjelmassa on 15 koulutuspaikkaa, jotka täytetään siinä järjestyksessä, kun työjaksopaikat löytyvät.
Kannattaa siis toimia nopeasti!

Koulutuksen infotilaisuus pidettiin TE-livessä 22.8.2023. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

Kysy lisää

Tom Ylönen

asiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Soittoaika keskiviikkoisin kello 13.00 -15.00.