Siirry sisältöön

Aina riittää opittavaa!

Laatupäällikkönä jo vuodesta 2017 Kaunialan sairaalassa toiminut Minna Oksa hakeutui Syklin koulutukseen halusta oppia lisää etenkin ympäristöjärjestelmien kehittämisestä. Pitkään laadun parissa ja tiimiesimiehenä toimineelle toimintaterapeutille laatukollegojen tapaaminen aivan toisilta toimialoilta oli ehdottomasti kiinnostavinta koulutuksessa.

”Useinhan sitä ollaan oman toimialan ihmisten kesken ammatillisilla koulutuspäivillä. Laatu- ja ympäristöasiat näkee aivan eri valossa, kun pääsee kuulemaan eri toimialojen arjesta. Tämä oli kyllä koulutuksen parasta antia minulle”, iloitsee Oksa.

Oksa oli käynnistänyt jo vuosia sitten Kaunialaan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän. Hän pohtikin, että laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen (LYT) -koulutus olisi ollut paikallaan jo siinä kohtaa.

Aikalailla syvään päätyyn hyppäsin”, muistelee Oksa Ekokompassin rakentamista. Henkilökunnan toiveesta ja kiinnostuksesta ympäristöjärjestelmää lähdettiin kuitenkin silloin rohkeasti rakentamaan. Nyt käymässään LYT-koulutuksessa hän sai päivittää ympäristöjärjestelmän. Hyötyjä tuli omaan organisaatioon silti, vaikkei tyhjästä enää lähdettykään.

Ympäristö- ja laatuasioissa kehitetään ja kehitytään koko ajan

Aina riittää opittavaa”, painottaa Oksa asennettaan laajoihin laatu- ja ympäristöaiheisiin. Yritysten ulkoinen toimintaympäristö muuttuu koko ajan uusien säädösten mukana ja toisaalta oma henkilöstö on yhä kiinnostuneempaa vastuullisuuteen ja ympäristöön liittyvistä asioista.

Koulutukseen hakeutuminen oli hänen mukaansa oikein sujuva prosessi ja ylipäätään oma osallistuminen koulutukseen oli erittäin perusteltua.  Omassa arjen työssä hänellä on vastuullaan juuri nämä koulutuksessa käsitellyt asiat.

Tulevaisuudessa Oksaa kiinnostaa edelleen oppia ja ymmärtää lisää ympäristöasioista, ja etenkin hiilijalanjäljen laskemisen osaaminen on ajankohtaista. Aina riittää opittavaa.

Lue tästä lisää Syklin LYT-koulutuksesta.