Hae sivuilta

Rekrytoivat koulutukset

Työvoimakoulutus on väylä uuteen uraan

Rekrytoivat koulutukset

Mahdollisuuksia uuteen uraan ja työhön

Syklin yritys- ja urapalvelut tarjoaa koulutustaustaltaan erilaisille ryhmille tutkintoon johtavia ja muita työvoimakoulutuksia, joiden avulla onnistut. Työvoimakoulutus on ollut osa tarjontaamme jo yli kymmenen vuoden ajan. Toimintamme on valtakunnallista; näitä koulutuksia on järjestetty mm. Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Varsinais-Suomessa, Hämeessä ja Kaakkois-Suomessa. Keväällä 2019 järjestämme uusia koulutuksia muun muassa Uudellamaalla ja Pohjanmaalla. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin ja valitse sinulle sopivin koulutus.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on aiempaa kokemusta ympäristöalan/kestävän kehityksen/laadun kehittämisen tehtävistä ja/tai vahvaa kiinnostusta oman osaamisen soveltamiseen sekä riittävä osaaminen työjaksolla toimimiseen. Soveltuva koulutustausta on esim. luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, kaupallinen, yhteiskuntatieteellinen tai tekninen.

F.E.C ja KEKO – ohjelmat

Further Educated With Companies F.E.C – ohjelma sekä  Kehittämiskoulutus KEKO ovat tehokkaita tapoja löytää tie työelämään tai uuteen uraan. Suurin osa työvoimakoulutuksiimme osallistuneista henkilöistä on työllistynyt koulutuksen päätteeksi.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää opiskelijalta paikkaa yhteistyöyrityksestä. Yhteistyöyritykset etsitään yhteistyössä Syklin kanssa. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta hän on oikeutettu työttömyysetuuksiin. Järjestämme koulutusta kysynnän mukaan yhteistyössä eri ELY -keskusten ja TE -toimistojen kanssa.

Tutkintoon johtavat koulutukset

Hanki pätevyys ja nappaa työpaikka! Tutkintoon johtavien työvoimakoulutusten tavoitteena on työllistymismahdollisuuksien paraneminen. Mahdollisuus työllistymiseen kasvaa, kun hankit uutta osaamista, joka täydentää entistä. Pääset myös luomaan tärkeitä työelämän suhteita. Työvoimakoulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason työjakson yhteistyöyrityksessä – se on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä.

Järjestämme työvoimakoulutusta sekä korkeasti koulutetuille, että käytännön ammatteihin suuntautuville. Koulutusohjelmat kestävät keskimäärin puoli vuotta sisältäen tutkintoon tai osatutkintoon valmistavaa opiskelua ja työssäoppimista koulutussopimusorganisaatiossa. Yhteistyöyritykset etsitään yhteistyössä Syklin kanssa.

Tulevaisuuden viestinnällinen, ennakoiva ja palveleva kiinteistönhoito, Helsinki

Aloitus: 28.1.2018
Koulutuspaikkakunta: Helsinki

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan työttömille ja työttömyysuhanalaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kiinteistöpalvelualasta ja kiinteistöjen hoidosta. Hakijoiden sopivia koulutustaustoja kiinteistöpalvelualan tutkintojen lisäksi ovat esimerkiksi merkonomi, yo-merkonomi, tradenomi, amk – insinööri kuten koneinsinööri, rakennusmestari tai vastaavan muun teknisen koulutuksen omaava. Koulutus sopii myös alanvaihtajille.

Koulutuksen sisältö : 
Koulutus tuo uuden, ajankohtaisen näkökulman kiinteistönhoidon koulutukseen ja vastaa muuttuneen työnkuvan osaamistarpeita ainutlaatuisella tavalla. Tulevaisuuden työkalujen, kuten digitalisaation, automaation ja tekoälyn hyödyntäminen kestävässä kiinteistötaloudessa luo kasvavaa osaamistarvetta asiantuntevalle tiedottamiselle, niin rakennusten käyttäjille kuin niiden omistajille. Kestävässä kiinteistötaloudessa myös materiaalitehokkuus on yhä keskeisempi tekijä.

Koulutus koostuu koulutuspäivistä sekä työssäoppimisjaksosta ja kestää yhteensä 94 arkipäivää. Koulutuspäivät sisältävät lähiopetusta, verkkotapaamisia, etätehtäviä ja opintovierailuja alan kohteisiin ja yrityksiin. Työssäoppiminen tapahtuu koulutukseen sopivissa organisaatioissa

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen koulutussopimusjakson päätteeksi ja vähintäänkin työllistysmahdollisuuksien paraneminen. Hae heti koulutukseen ja varmista mahdollisuutesi uuteen työhön!

Koulutukseen hakeutuminen: 

 • Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi ja haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 682394 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Yhteystiedot:

Tom Ylönen
rekrytointiasiantuntija, yritys- ja urapalvelut, SYKLI
tom.ylonen@sykli.fi / puh. 040 557 1575 (koulutukseen hakeutuminen)

Timo Lahti
kouluttaja, energiatehokkuus ja kiinteistön ylläpito, SYKLI
timo.lahti@sykli.fi / puh. 050 3083 688 (koulutusohjelma)

Katso esite hakijalle »

Katso esite yrityksille »

Ilmoitus TE-toimiston sivuilla »

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen kehittämiskoulutus KEKO, Vaasa

Kevät 2019 Pohjanmaa
Koulutuspaikkakunta: Vaasa

Koulutuksen pääteema on laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtaminen.
Koulutukseen hakeutuminen:

 • Hae heti koulutukseen lähettämällä CV:si ja lyhyt vapaamuotoinen hakemus hakemukset@sykli.fi.
  Viestin lähetettyäsi saat ohjeita työjaksopaikan hakuun. Haastattelut ja työjaksopaikan haku yhteistyössä aloitetaan samantien. Voit myös itse selvitellä mahdollista työjaksopaikkaa ennen tätä. Yritykset ja organisaatiot tekevät omien haastattelujensa perusteella lopulliset päätökset yhteistyön aloittamisesta.
 • Jätä hakemus TE-palvelut.fi – sivulla www.te-palvelut.fi > haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii SYKLI).
 • Hae heti!

Lisätietoja:
Kaisa Annala
koulutuskoordinaattori, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI
kaisa.annala@sykli.fi / puh. 0505 744 755

Ilmoitus TE-toimiston sivuilla »

Katso esite »

Käynnissä olevat koulutukset

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C  -koulutus
Syksy 2018 Uusimaa / alkanut

Koulutuspaikkakunta: Helsinki

Tutustu F.E.C -ohjelmaan katsomalla esite »

Katso Lahdessa järjestetyn F.E.C -koulutuksen infotilaisuuden tallenne » 

Ilmastonmuutoksen osaaja, tutkintoon valmistava koulutus, Helsinki

Aloitus: 25.2.2019
Koulutuspaikkakunta: Helsinki

Infotilaisuus koulutuksesta:
Tiistaina 15.1.2019 kello 9.30
Suomen ympäristöopisto SYKLI, Malmin kauppatie 8b, 4. kerros.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi tärkeimmistä globaaleista työtehtävistä juuri nyt. Onko tavoitteenasi työllistyä ja haluat vaikuttaa ilmastonmuutokseen? Koulutuksemme kautta pääset näyttämään potentiaalisi sinua kiinnostavassa yrityksessä tai organisaatiossa ja samalla saat ajankohtaisen osaamisen ilmastonmuutoksesta. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen työllistyt ilmastonmuutokseen liittyviin asiantuntijatehtäviin.

Tästä koulutuksesta saat valmiudet kahden ympäristöalan erikoisammattitutkinnon osan suorittamiseen: resurssitehokkuuden asiantuntijana toimiminen sekä kestävällä tavalla toimiminen.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan työttömille ja työttömyysuhanalaisille henkilöille. Soveltuva koulutustausta on esimerkiksi tekninen, luonnontieteellinen, ympäristötieteellinen, kaupallinen tai yhteiskuntatieteellinen. Voit olla urasi alussa tai täydentää takana olevaa pidempää uraa tällä ajankohtaisella osaamisella.

Lisätiedot:

Koulutus sisältää noin 20 päivää lähi-, verkko- tai monimuoto-opetusta sekä noin viiden kuukauden mittaisen koulutussopimusjakson organisaatiossa. Koulutuksen sisältö on:

Ilmastonmuutoksen ajankohtaiset asiat
Ilmastonmuutoksen poliittinen ohjaus
Ilmastonmuutoksen työkalut
Ilmastonmuutoksen tutkimus
Kestävällä tavalla toimiminen
Resurssitehokkuus (energiatehokkuus ja materiaalitehokkuus)
Ilmastonmuutoksen hillintä, sopeutuminen ja innovaatiot
Kiertotalous
Asiantuntijuuden tuotteistaminen
Palvelumuotoilu
Työnhaku
Yrittäjyys

Yhteystiedot:

Kaisa Annala
koulutuskoordinaattori, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI
kaisa.annala@sykli.fi / puh. 0505 744 755

Jane Saarnia
koulutuspäällikkö, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI
jane.saarnia@sykli.fi / puh. 0400 678 705

Katso esite hakijalle »

Katso esite yrityksille »

Ilmoitus TE-toimiston sivuilla »

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtaminen, tutkintoon valmistava koulutus, Helsinki

Aloitus: 4.3.2019
Koulutuspaikkakunta: Helsinki

Infotilaisuus koulutuksesta:
Keskiviikkona 30.1.2019 kello 10.00
Suomen ympäristöopisto SYKLI, Malmin kauppatie 8b, 4. kerros.

Koulutuksesta saa valmiudet ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittamiseen. Koulutus on tehokas tapa löytää tie työelämään, koska se sisältää asiantuntijatason koulutussopimusjakson yhteistyöyrityksessä. Koulutus on mahdollisuus päästä näyttämään osaamisesi ja potentiaalisi työelämässä.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Uudenmaan korkeasti koulutetuille työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on jo aikaisempaa kokemusta tai vahvaa kiinnostusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamiseen.

Lisätiedot:

Koulutus kestää 4.3.2019 – 31.12.2019.

Koulutus sisältää opiskelua, tutkintoon valmistautumista ja työssäoppimista koulutussopimusyrityksessä.

Lisätietoa ympäristöalan erikoisammattitutkinnosta ja sen osaamisalasta ”Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtaminen”: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3792067/reformi/tiedot

Koulutuksen sisältö on:

 • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla
  • Kestävä kehitys ja ammattilainen
  • Organisaation toiminnan kehittäminen
 • Työyhteisössä toimiminen
  • Työ- ja työturvallisuuslainsäädäntö
  • Viestintä ja vuorovaikutus työyhteisössä
 • Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen
  • Hankkeen suunnittelu
  • Hankkeen toteuttaminen, seuranta ja raportointi
 • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen osaamisalan koulutusohjelma
  • LYT-toimintaympäristö ja –toimijat
  • Toimintajärjestelmä toiminnan kehittämisen työkaluna
  • Toimintajärjestelmäviestintä ja –koulutus
  • Prosessit kuntoon
  • Sisäiset auditoinnit ja itsearviointi
  • LYT-kehitystöiden seminaari
 • Minä.Brändi.Ura.
 • Asiantuntijapalvelujen tuotteistaminen ja yrittäjyys
 • Johdatus kiertotalouteen
 • Ilmastonmuutoksen ajankohtaispäivä
 • Lean
 • Yritysvierailu

Koulutukseen hakeutuminen: 

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi  ja haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 683731 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Haku päättyy 15.2.2019. Haastattelut järjestetään 27.2.2019.

Koulutushakemus on sitova. Hakemuksen tilaa voit seurata sähköisen asiointipalvelun kautta (www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Koulutushakemus).

Yhteystiedot:

Kaisa Annala
koulutuskoordinaattori, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI
kaisa.annala@sykli.fi / puh. 0505 744 755

Minna Myllykoski
kouluttaja, Kestävä kehitys ja johtaminen, SYKLI
minna.myllykoski@sykli.fi / puh. 040 740 6028

Jane Saarnia
koulutuspäällikkö, Yritys- ja urapalvelut, SYKLI
jane.saarnia@sykli.fi / puh. 0400 678 705

Katso esite »

Ilmoitus TE-toimiston sivuilla »

Käynnissä olevat koulutukset

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C  -koulutus
Syksy 2018 Uusimaa /
alkanut
Koulutuspaikkakunta: Helsinki

 

Yhteyshenkilöt

Jane Saarnia

Jane Saarnia

Koulutuspäällikkö, yritys- ja urapalvelut

Yhteystiedot

0400 678 705
Kaisa Annala

Kaisa Annala

Koulutuskoordinaattori, yritys- ja urapalvelut

Yhteystiedot

050 5744 755
Tom Ylönen

Tom Ylönen

Rekrytointiasiantuntija, yritys- ja urapalvelut

Yhteystiedot

040 5571 575
Meri Pontela

Meri Pontela

Koulutussihteeri, yritys- ja urapalvelut

Yhteystiedot

046 922 7696