Siirry sisältöön
Tikapuut.

Hiilijalanjälkilaskenta

Olisiko jo korkea aika selvittää yrityksenne hiilijalanjälki? Hiilijalanjäljen hallinta on osa vastuullisuutta. Laskennan avulla selvitetään, paljonko yrityksenne toiminta kuormittaa ilmastoa ja miten päästöt jakautuvat eri toiminnoille. Näin tunnistetaan merkittävimmät päästöjä aiheuttavat tekijät ja selvitetään toteuttamiskelpoisimmat toimenpiteet päästöjen vähentämiseksi.

Laskennan lopputuloksena saat helppolukuisen loppuraportin, joka sisältää toimintasuositukset yrityksen omalla päästövähennyspolulla.

Miten hiilijalanjälkilaskennassa lähdetään liikkeelle?

Ennen laskennan aloittamista tehdään tarvittavat määrittelyt ja rajaukset. Kasvihuonekaasuprotokollassa päästöt jaotellaan kolmeen laajuusalaan yllä olevan kuvan mukaisesti.

Scope 1- ja Scope 2 -päästöt ovat yrityksen oman kontrollin alla ja siksi usein helposti laskettavissa ja kontrolloitavissa. Scope 3 -päästöt ovat epäsuoria ja siksi niiden laskeminen on vaativampaa. Esimerkiksi materiaalihankinnan päästöjen selvittämiseksi tietoja kysytään valmistajalta. Jos tietoja ei ole saatavilla, käytetään laskennassa hyödyksi erilaisia päästökerrointietokantoja.

Laskennan määrittelyn ja rajausten perustella kerätään tarvittavat tiedot. Asiakas kerää tiedot itse tai valtuuttaa Syklin keräämään tiedot.

Kenelle laskenta sopii?

Syklin hiilijalanjälkilaskenta soveltuu parhaiten pk-yrityksille.

Lue lisääAiranteen Energia sai hyviä uutisia hiilijalanjälkilaskennastaPyydä tarjous hiilijalanjäljen laskennasta tai kysy lisätietoa lomakkeella

Nimi(Pakollinen)
Sähköposti(Pakollinen)
Haluatko tarjouksen(Pakollinen)
Kerro lyhyesti tarpeestasi. Olemme pian yhteydessä.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kysy lisää

Tapio Pelto

asiantuntija, hiilineutraali kiertotalous