Siirry sisältöön

Kestävyystiekartta luo yhtenäisen näkymän kestävästä ammatillisesta koulutuksesta VASKI-hankkeessa

Sykli on yksi viidestä osakoordinaattorista Opetushallituksen rahoittamassa VASKI – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hankkeessa. VASKI yhdistää 61 ammatillisen koulutuksen järjestäjän kestävän kehityksen osaamisen. Hankkeen päätavoitteena on luoda ammatilliselle koulutukselle kestävyystiekartta, joka tukee kestävän kädenjäljen vahvistamista ja kokonaisvaltaista vihreää siirtymää. Kaksivuotisen hankkeen rahoitus on yhteensä lähes 2,2 miljoonaa euroa.

Pääkoordinoijana toimivan Sataedun lisäksi vahvassa roolissa ovat osakoordinaattoreina Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Luovi, Optima, Perho ja Sykli. Yhdessä osakoordinaattorit ja Sataedu muodostavat koordinointiryhmän, jonka työpaketteihin hankkeen jäsenet osallistuvat tarpeidensa ja kiinnostustensa mukaisesti.

Kaikilla ammatillisen koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus osallistua hankkeen tilaisuuksiin ja hyödyntää hankemateriaaleja toiminnassaan. Sykli tuo hankkeeseen oman kokemuksensa ja osaamisensa, minkä lisäksi kymmenien oppilaitosten verkosto tarjoaa sparrausapua myös Syklin omaan kehitystyöhön.

Ajankohta: 16.12.2021 – 31.12.2023

Rahoittaja: Opetushallitus, Ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän ohjelma

Toteuttaja: Koordinaattori Sataedu, osatoteuttajina Sykli + 59 muuta koulutuksenjärjestäjää

Lisätietoja: www.vaski.info