Siirry sisältöön

Mieleiselle työuralle työvoimakoulutuksen kautta

F.E.C (Further Educated with Companies) -koulutusohjelma tukee työmarkkinoille vapautuvien osaajien nopeaa työllistymistä. Työnantajia ohjelma auttaa löytämään kestävän liiketoiminnan osaajia.

Katariina Niskanen pääsi työskentelemään Maaseudun Sivistysliittoon mielenkiintoisten projektien pariin osana Syklin Projektit ja kestävä kehitys F.E.C-ohjelmaa. Maantiedettä pääaineena opiskellut tuore filosofian maisteri etsi töitä valmistumisensa jälkeen. TE-palvelujen sivuilla katse osui tarjottaviin koulutuksiin, ja kestävä kehitys kiinnitti huomion.

Nyt Niskanen työskentelee pääasiassa Ympäristöperinne-hankkeiden parissa. Työjaksopaikan lisäksi ohjelmaan kuuluvat opinnot kiertotaloudesta, kestävästä kehityksestä sekä projektityöskentelystä.

”Kaikki koulutuksessa saamani tieto on hyödyksi matkallani kohti asiantuntijuutta ympäristön ja luonnon saralla”, Niskanen kehuu.

Syklin koulutus ja aiempi osaaminen tukevat uudessa työssä

Työssään Niskanen tekee perinteisiä elämäntapoja ja tuotteita tutuksi Pohjois-Karjalan kylissä. Hankkeissa järjestetään kursseja, työnäytöksiä ja tapahtumia liittyen esimerkiksi maatalousperinteisiin, ruokaperinteisiin, kansanuskomuksiin ja käsitöihin.

Työssä on myös vahva ilmasto- ja ympäristönäkökulma. Tarkoitus on aina kunkin aiheen parissa tuoda esiin sitä, miten perinteinen tapa tehdä ja toimia on usein ilmaston kannalta parempi. Perinteitä myös uudistetaan nykyaikaan sopivaksi.

”Pääsin siis hyödyntämään Syklin koulutusta sekä aikaisempaa osaamistani hyvin. Työskentelyyni on liittynyt paljon suunnittelua, tiedonhakua, organisointia ja verkostoitumista. Kaikin puolin olen saanut paljon monipuolista kokemusta ja uutta osaamista”, Niskanen kertoo.

Opiskeluryhmän erilaiset taustat toivat hyötyjä 

Niskanen kehuu myös kouluttajien asiantuntemusta sekä opiskelijoiden keskuudessa vallinnutta hyvää ryhmähenkeä.

”Ihmisillä oli aika erilaiset taustat iästä koulutukseen ja työkokemukseen, mutta se ei tuonut ongelmia mukanaan, vaan enemmänkin hyötyjä. Kokeneemmilta kuuli rohkaisevia sanoja ja sai vinkkejä työhön liittyen.”

Mitä haluaisit sanoa muille koulutusta miettiville henkilöille?

”Koulutukseen kannattaa rohkeasti hakea, jos se aiheeltaan yhtään kiinnostaa ja sopii. Omalla kohdallani se auttoi minut alkuun oman alani työuralle, joten todellakin kannatti.”

”Sain lisäksi syvennettyä omaa osaamistani kiinnostavien aiheiden parissa. Koulutuksessa saa myös eväitä nykyisessä työelämässä korostuvaan projektiluontoiseen työskentelyyn. Lisäkoulutus ei ole koskaan turhaa!”

Lue lisää: Maaseudun sivistysliitossa iloittiin uudesta rekrytoinnista F.E.C-ohjelman kautta

Työnantajalle: Työvoimakoulutuksista apua rekrytointiin

Työnhakijalle: Mahdollisuuksia uuteen uraan ja työhön

 

Viimeisimmät artikkelit