Siirry sisältöön

Hyvinkään-Riihimäen ympäristöosaamisenkeskus KEKO

Varpuja metsässä.

Hyvinkään-Riihimäen Ympäristöosaamisen keskus KEKO on vuonna 2007 perustettu ympäristö- ja koulutusalan toimijoiden muodostama alueellinen verkosto. Ympäristöosaamisen keskuksen tavoitteena on tulla valtakunnallisesti tunnetuksi ammatillisen koulutuksen ympäristö- ja kestävän kehityksen koulutuksen osaamis- ja innovaatiokeskittymäksi.

Ympäristöosaamisen keskuksen muodostavat Hyvinkään-Riihimäen talousalueella toimivat Suomen ympäristöopisto Sykli, Laurea ammattikorkeakoulu, Uudenmaan maaseutuopisto, Riihimäen ammatti¬oppilaitos ja Luontokoulu Pikkutikka. Lisäksi Hyvinkään kaupungin opetustoimi ja Helsingin yliopiston Koulutus- kehittämiskeskus Palmenia ovat mukana ohjausryhmän toiminnassa. Ympäristöosaamisen keskus toimii verkosto-organisaationa, jossa toimijoiden erilaiset osaamisalueet ja muut resurssit vahvistavat verkoston yhteistä osaamista. Ympäristöosaamisen keskus toimii verkottuneena muiden oppilaitosten ja korkeakoulujen, yritysten sekä opetus- ja ympäristöhallinnon kanssa.

Toiminnan käynnistämisvaiheessa ympäristöosaamisen keskuksen keskeinen toimintamuoto on verkoston yhteiset kehittämishankkeet. Verkosto on mukana mm. Draivi-projektissa (ESR 2008-2010) ja Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen –hankkeessa (OPH, 2008-2009).

Ympäristöosaamisen keskus on saanut toiminnan käynnistämiseen tukea Hyvinkään-Riihimäen aluekeskusohjelmalta.