Siirry sisältöön

Monipuolinen NOSTO-hanke toi kiertotaloudelle uutta osaamista ja työvoimaa 

Lähes kaksi ja puoli vuotta kestänyt NOSTO – Kiertotalouteen uutta osaamista ja työvoimaa -hanke päättyi elokuun lopussa. Osaavaa työvoimaa kiertotalouden pariin tuonut hanke loi toimivan kokonaisuuden, jossa yhdistyivät koulutus, työnteko ja uravalmennus sekä tietoisuuden lisääminen alan koulutus- ja työmahdollisuuksista. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Suomen Ympäristöopisto SYKLI ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.  

Hankekumppanien oppisopimuskoulutusyhteistyön onnistumisesta kerrotaan Uusiouutisten kaupallisessa artikkelissa, joka teetettiin osana hankkeen imagokampanjaa. Artikkelissa pääsevät ääneen työllistävää organisaatiota edustava Kierrätyskeskuksen Mari Aho, koulutuspuolesta vastaavan Syklin Katja Rautalin ja oppisopimuksen kautta Kierrätyskeskukselle työllistynyt Alina Starzak. NOSTO-hankkeessa oli mukana yhteensä 45 opiskelijaa, joista moni valmistuu hankkeen päättymisen jälkeen. Hankeaikana tutkintoja suoritettiin valmiiksi kuusi kappaletta ja tutkinnon osia 32 kappaletta.   

Imagokampanja tehosti alan vetovoimaa 

NOSTO-hankkeen toisena päätavoitteena oli tuoda esiin alan työ- ja koulutusmahdollisuuksia. Hankkeen osana toteutettu imagokampanja onnistui tässä hienosti. 

”Kiertotaloudesta kerrotaan usein asiantuntijoille ja yrityskohderyhmälle. Alalle kuitenkin tarvitaan tekijöitä kaikille työntekijätasoille. Kiertotalouden toiminnan kannalta tärkeä suorittava porras on jäänyt kohderyhmänä paitsioon alan viestinnässä”, pohtii Syklillä kiertotalouden asiantuntijana toimiva Jukka-Pekka Hares.  

Tähän tarpeeseen hankkeessa vastattiin teettämällä kiertotalousalan mahdollisuuksista kertova video ja rakentamalla sen ympärille kampanja sosiaaliseen mediaan kanavissa. ”Kampanjalähdöt olivat varsin onnistuneita! Laadukas video ja onnistuneet kanavavalinnat tuottivat satoja klikkauksia. NOSTO:n infosivu pysytteli parisen viikkoa Syklin suosituimpana heti etusivun jälkeen”, kehuu Ilona Nurmi Syklin viestinnästä.  

Tutustumiskäynti Kuusakoskella kirsikkana kakun päällä 

NOSTO-hankkeen lopun kruunasi tutustumiskäynti Kuusakosken Heinolan tehtaille. Antoisa vierailu perehdytti hanketiimin ja opiskelijat kierrätettävän metallin, elektroniikan ja ajoneuvojen käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Asiantuntevat oppaat Kuusakoskelta vastailivat auliisti vierailijoiden esittämiin kiperiin kysymyksiin ja avarsivat retkeläisten ymmärrystä kierrätyksestä ja resurssien käytöstä. Vierailu toimi opiskelijoille inspiraationa erilaisiin työtehtäviin ja -mahdollisuuksiin kiertotalouden parissa.  

NOSTO-hankkeen lopun kruunasi tutustumiskäynti Kuusakosken Heinolan tehtaille. Kuvassa Jukka-Pekka Hares ja Katja Rautalin.
NOSTO-hankkeen lopun kruunasi tutustumiskäynti Kuusakosken Heinolan tehtaille. Kuvassa Jukka-Pekka Hares ja Katja Rautalin.

Lue lisää NOSTO-hankkeesta

Viimeisimmät artikkelit