Siirry sisältöön

Ympäristökasvatus innostaa

Virtalainen lastentarhanopettaja Arja Koskela valmistui tänään ympäristökasvattajaksi Suomen ympäristöopisto Syklistä, ympäristökasvattajan koulutusohjelmasta. Hän aloitti ulkona oppimista painottavan ympäristökasvattajan koulutusohjelman vuosi sitten Virroilla yhdessä 35 muun varhaiskasvattajan ja opettajan kanssa.

Arja on tehnyt pitkän uran Virtain kaupungissa. Hän aloitti Vihreä Lippu toiminnan 12 vuotta sitten. Hänen silloinen esimiehensä pyysi silloin Arjaa ja talon siistijää pyörittämään talon Vihreä Lippu toimintaa. Arja innostui toiminnasta niin, että on nyt tehnyt jo 10 Vihreä Lippu projektia ja siirtänyt osaamistaan muille päiväkodin työntekijöille. Koivurinteen päiväkodissa juhlittiin tänään 10 Vihreää Lippua! Paikalla oli FEE Suomen vihreä lippu päällikkö, Iitu Kiminki, ojentamassa kunniakirjaa päiväkodin lapsille.  Iitun kysyessä päiväkodin lapsilta Vihreästä Lipusta huomasi pitkäjänteisen ympäristökasvatustyön merkityksen. Lapset osasivat hyvin kertoa käytännön toimista kestävän elämäntavan edistämiseksi. Päiväkodissa sammutetaan turhia valoja energian säästämiseksi, vettä ei valuteta hukkaan ja ruokaa otetaan vain sen verran kuin syödään ja osa siitä kasvatetaan itse pihan kasvimaalla. Koivurinteellä jopa kerätään alumiinia, joka myydään paikalliselle yrittäjälle jatkojalostusta varten – kiertotaloutta parhaimmillaan.

Osana Arja Koskelan opintoja oli ympäristökasvatukseen liittyvän kehittämishankkeen toteuttaminen. Hän järjesti Virtain kaupungin varhaiskasvattajalle Metsämörri -koulutuksen Nuorisokeskus Marttisessa. Virroilla on nyt 19 uutta Metsämörri -ohjaajaa eli jokaisessa yksikössä yksi. Arja itse on toiminut Metsämörri -ohjaajana jo noin 20 vuoden ajan.

  

Tänä syksynä ulkona oppimista painottava ympäristökasvattajan koulutusohjelma aloitetaan pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella, Tampereella ja Kokkolassa. Uusia opiskelijoita on ilmoittautunut mukaan yli 80 opiskelijaa. Koulutusohjelmiin on vielä mahdollista ilmoittautua Syklin koulutuskalenterin kautta »

Katso video, jossa ympäristökasvattajan koulutusohjelman opiskelijat kertovat opiskelusta Syklissä » 

 

Lisätietoja koulutuksesta:

Anna Kettunen
koulutuspäällikkö, luonto- ja ympäristökasvatus
anna.kettunen@sykli.fi

Viimeisimmät artikkelit