Siirry sisältöön

Webinaarit kiertotaloudesta ja ilmastonmuutoksesta hyödyttävät Posintran työtä

Kehitysyhtiö Posintran henkilökunta sai Syklin kouluttajilta tuhdin tietopaketin kiertotaloudesta ja ilmastonmuutoksesta.

Ilmastoasioissa aktiivinen Porvoon kaupunki kilpailutti yritysneuvonnan ja siihen liittyvät palvelut, ja Posintran tarjous voitti. Tarjouksen kirjoittamisvaiheessa hyödynnettiin koulutuksessa opittua tietoa.

Porvoossa toimiva Posintra neuvoo erityisesti pieniä ja aloittelevia yrityksiä itäisellä Uudellamaalla. Yritysneuvonnassa on huomattu, että kiertotalous ja hiilineutraalius ovat alkaneet kiinnostaa myös pieniä yrityksiä.

”Nämä teemat ovat tulossa voimakkaasti esiin. Hankimme koulutusta Sykliltä, jotta olisimme valmiina”, kertoo ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola.

Viiden webinaarin sarja antoi tuhdin tietopaketin

Vastuullista huomisvoimaa -webinaarisarjassa käsiteltiin kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteita, jätelainsäädäntöä, ympäristöliiketoimintaa, ekoilua yhteiskuntaa muokkaavana trendinä sekä kestävän liiketoiminnan kartoitusta.

”Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta lähdettiin ja tultiin Porvoon ilmasto-ohjelmaan. Tarjolla oli ajantasainen kattaus hyödyllistä tietoa”, Alihakkola kuvailee.

Aamukahdeksalta alkavissa koulutuksissa käsiteltiin tiiviisti kaksi tuntia päivän teemaa ja tunti työskenneltiin ryhmissä. Syklin kouluttaja valmisteli ryhmätyön henkilökunnalle sopivaksi etukäteen yhdessä Alihakkolan kanssa. Ryhmätöissä perehdyttiin esimerkiksi kiertotalouteen ja teollisiin symbioihin Porvoon seudun näkökulmasta.

”Kaikki Syklin kouluttajat olivat asiantuntevia ja hyviä. Verkossa tapahtuva koulutus oli tehokas ja sai todella hyvää palautetta.”

Kiertotalouden canvas ohjaa olennaisiin kysymyksiin

Vastuullista huomisvoimaa -koulutuksissa esiteltiin yritysneuvojille hyödyllisiä työkaluja ja tiedon lähteitä. Erityistä kiitosta sai kiertotalouden business model canvas, jota ryhmätöissä päästiin heti soveltamaan. Canvas ohjaa kiinnittämään huomiota kiertotalouden liiketoimintamallien kannalta olennaisiin kysymyksiin.

Koulutus päättyi keväällä, ja syksyn kuluessa Posintrassa hiotaan canvasista omaan toimintaan sopivaa versiota. Myös koulutuksessa annettuja linkkejä hyödyllisiin tiedonlähteisiin käytetään aktiivisesti.

”Tietopaketissa on hyvin valittua materiaalia ja sitä tullaan hyödyntämään useampi vuosi. Nyt uutta osaamista viedään käytäntöön jatkuvan parantamisen ja kehittämisen periaatteella. Yrityksille tämä näkyy siten, että osaamme esittää oikeita kysymyksiä ja ohjata oikeille tahoille verkostoissa esimerkiksi hiilijalanjäljen laskentaa varten”, valottaa Alihakkola.

Uutta osaamista tarvitaan myös hankemaailmassa, sillä Posintra on mukana Laurean koordinoimassa kehittämishankkeessa Circula economy goes east and west.

”Aika moni kuvittelee, että kiertotalous tapahtuu jo. Oikeasti ollaan vasta menossa siihen suuntaan.”

Työtä siis riittää.

Tutustu Posintraan

 

Kiinnostavatko vastuullisuuden henkilöstökoulutukset?  

Ota yhteyttä:
Jane Saarnia
Yritys- ja urapalvelut
0400 678 705
jane.saarnia@sykli.fi

Viimeisimmät artikkelit