Siirry sisältöön

Vuoden ympäristökasvattaja palkittu!

Syklin vuoden ympäristökasvattajana palkittiin tänä vuonna Paula Ratava. Hän on osallistunut Suomen ympäristö opisto Syklin ympäristökasvattajan koulutusohjelmaan Oulussa vuosien 2016-17 aikana. Hän valmistui ympäristökasvattajaksi toukokuussa 2017. Paula toimi opintojen ajan freelancer ympäristökasvattajan tehtävissä ja kehitti ansiokkaasti ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen asioita useissa eri organisaatioissa Oulussa.

Paula suunnitteli ja toteutti yhdessä henkilöstön kanssa laajan kestävän kehityksen kartoituksen Päiväkoti Villivadelmalle. Kaakkurin koululla hän veti oppilaiden ympäristöryhmää ja kartoitti kestävän kehityksen lähtötilaa yhdessä oppilaiden kanssa sekä laati koululle kestävän kehityksen ohjelman.

Metsähallituksen ylläpitämälle Liminganlahden luontokeskukselle hän laati ympäristökasvatussuunnitelman, jossa oli laaja teoriaosuus ja monipuolisesti kuvattu luontokeskuksen ympäristökasvatustoimintaa.

Ympäristökasvatustilaisuutena hän toteutti opastetun retken ”Mielikuvamatka menneeseen” Luonnonpäivänä Rokuan Kirvesjärvellä. Tilaisuuden perusteella hän on taitava ympäristökasvattaja, joka huomioi ryhmän tarpeet ja turvallisuusnäkökulmat, osaa valita soveltuvat menetelmät ja myös muuttaa suunnitelmia tarvittaessa.

Kehittämishankkeena hän toteutti Oulun kaupungin opetustoimelle suunnatun ”Kekeä kouluihin” -hankkeen, johon sisältyi neljä opettajille suunnattu koulutusta liittyen Agenda2030 ohjelman tavoitteisiin ja yhteiskuntasitoumukseen.

Paulan portfolio oli ainutlaatuisen monipuolinen ja kaikki kehittämistyöt oli laadittu erittäin ammattitaitoisesti ja hyvässä yhteistyössä eri organisaatioiden edustajien kanssa. Paula on jakanut omaa osaamista muille ryhmän jäsenille ja kannustanut opiskelutovereita uuden oppimiseen, mikä on vaikuttanut positiivisesti koko Oulun ympäristökasvattajien ryhmän yhteishenkeen.

Viimeisimmät artikkelit