Siirry sisältöön

Uusi kirja innostaa luontokokemusten pariin

Tänään julkaistaan uusi kirja ”Ympäristökasvatusta Pohjoismaissa”. Kirjan kantava teema on suoran luontokokemuksen voima. Se voi jopa kääntää kokijan maailmankuvan päälaelleen. Kirja pureutuu niin ympäristökasvatuksen yhteiskunnalliseen asemaan kuin mahdollisuuksiin kestävän kansalaisuuden vahvistamisessa tai maahanmuuttajien kotouttamisessa. Kirja on suunnattu ympäristökasvatuksen ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

 Ympäristökasvatusta Pohjoismaissa -teoksen kirjoittajiin kuuluu kirjan pohjoismaisen toimittajatyöryhmän lisäksi ympäristökasvatuksen ammattilaisia, kouluttajia ja tutkijoita eri Pohjoismaista. Kirjassa on myös käytännön esimerkkejä ympäristökasvatuksesta sekä pohdintoja aihepiiristä ja ympäristökasvattajien koulutustarpeesta.

Hankkeen mahdollisti Pohjoismaiden ministerineuvostolta saatu rahoitus. Siitä vastasivat Kööpenhaminan yliopiston ympäristökasvatuskoulutus, Ruotsin maatalousyliopiston ympäristökasvatuskeskus, Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Norjan valtion luonnonvalvontavirasto. Kirja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, tanskaksi ja norjaksi. Se on ladattavissa maksutta Pohjoismaiden ministerineuvoston verkkosivuilta ja tilattavissa verkkokaupasta.

Ympäristökasvatusta Pohjoismaissa – Kirja elämyksistä, oppimisesta ja osallisuudesta ihmisen ja luonnon välisessä kanssakäymisessä

Yhteyshenkilöt:

Suomi: Anna Kettunen, SYKLI Environmental school of Finland
+358 (40) 8364485 anna.kettunen@sykli.fi

Sverige: Eva Sandberg, föreståndare för SLU Centrum för naturvägledning
+46 (0)18 67 24 47 eva.k.sandberg@slu.se  /  SLU Centrum för naturvägledning.

 

Linkki julkaisuun suomeksi:

Ympäristökasvatusta Pohjoismaissa

ISBN 978-92-893-6226-9

10.6027/Nord2019-033

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:norden:org:diva-5782

Viimeisimmät artikkelit