Siirry sisältöön

Uudistettu Ammattilaisen kädenjälki kutsuu opiskelemaan vastuullista ammattitaitoa

Ammattilaisen kädenjälki™ on Suomen ympäristöopisto Syklin verkkokurssialusta. Alustalta löytyy verkkokursseja kestävän kehityksen, kiertotalouden ja vastuullisuuden teemoista. Verkkokurssit on suunnattu ensisijaisesti eri alojen henkilökunnalle, ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville.

Ammattilaisen kädenjälki™ -verkkokursseilla ammattilaiset ja opiskelijat voivat ottaa haltuun oman alansa keskeiset ympäristöasiat ja vastuulliset käytännöt. Niiden avulla organisaatio voi varmistaa työntekijöidensä osaamisen uudistumisen muuttuvassa maailmassa.

Verkkokurssialusta ja sen ensimmäiset viisi kurssia julkaistiin vuonna 2020. Julkaistut kurssit olivat Johdanto kestävään kehitykseen sekä vastuullista ammattitaitoa syventävät kurssit ruokapalvelun, kiinteistönhoidon, matkailun ja kaupan aloille. Tämän vuoden keväällä julkaistiin vastuullisen puhtauspalvelualan syventävä kurssi, joka julkaistiin myös selkokielisenä. Lisäksi kurssivalikoimasta löytyy kasvatusalalle suunnatut Tunne ilmasto -verkkokurssit, jotka rakennettiin Tunne ilmasto -hankkeessa vuosina 2020-2022.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 4000 käyttäjää. Käyttäjäorganisaatioiden ja käyttäjämäärien kasvaessa tarvittiin uusia toiminnallisuuksia ja samalla haluttiin tuoda Kädenjäljen ilme lähemmäs Syklin omaa ilmettä. Erityisesti käytettävyyttä parannettiin ja seurannan työkaluja selkeytettiin. Parannukset helpottavat erityisesti organisaatio- ja oppilaitosasiakkaidemme arkea.

Tervetuloa tutustumaan uuteen sivustoon!

Viimeisimmät artikkelit