Siirry sisältöön

Uuden pohjoismaisen kestävän kehityksen aikuiskoulutuskurssin tulokset julkaistu

Tiistaina 22.11.2016 julkaistiin pohjoismaisen kestävän kehityksen aikuiskoulutuskurssin tulokset seminaarissa ”Pohjoismaisella yhteistyöllä kestävämpi tulevaisuus”. Katso pdf-versio julkaisusta täältä >>

Julkaisu julkaistiin samaan aikaan myös ”Nordregio Forum 2016: From Fossil to Bio-based and Sustainable Economy” -seminaarissa Helsingissä, jossa Pohjoismaisen vihreän kasvun yhteistyön tulokset esiteltiin. Lue lisää täältä:  http://www.nordregio.se/forum2016.

Pohjoismaisella yhteistyöllä kestävämpi tulevaisuus -seminaari järjestettiin Kiljavan opistolla Nurmijärvellä. Avoimeen seminaariin osallistui kiinnostuneita aiheesta sekä opiskelijoita kahdelta Opetushallituksen rahoittamalta ruotsin- ja kaksikieliseltä kestävän kehityksen kaksikieliseltä kurssilta pohjoismaisen kurssin osallistujien lisäksi. Opetusneuvos Riina Vuorento Suomen Opetus- ja Kulttuuriministeriöstä avasi päivän.

Päivän aikana kuultiin innostavia tuloksia kestävää kehitystä edistävistä hankkeista, jotka on toteutettu Pohjoismaisen aikuiskoulutuskurssin aikana. Päivän aikana esitettävät hankkeet kertoivat mm. 200 km pitkän pyöräilyreitistön rakentamisesta Tanskassa, kestävän kehityksen integroimisesta korkeakoulun opetussuunnitelmaan Färsaarilla, YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden tunnettavuuden lisäämisestä yliopistoissa Ruotsissa, kestävän kehityksen oppikirjan kirjoittamisesta Suomessa, kestävämmän turismin mahdollistamisesta Islannissa ja permakulttuuri-keskusten verkoston luomisesta Norjassa.

Pohjoismaisen kestävän kehityksen koulutuksen aikuiskoulutuskurssin on rahoittanut Pohjoismaiden ministerineuvosto. Kurssille on osallistunut 20 osanottajaa kaikista Pohjoismaista. Kurssi oli jaettu neljään lähisessioon, jotka järjestettiin Pohjoismaissa. Sessioiden aikana opittiin menetelmiä, jotka yhdistivät kestävän kehityksen teoriaa ja käytäntöä. Kurssin aikana osallistujat ovat toteuttaneet oman hankkeen kestävään kehityksen teemoihin liittyen.

Kurssin kehittäminen on ollut työn alla koko vuoden ja tällä hetkellä suunnittelemme kolmannen kurssin, joka toteutetaan mahdollisesti yhteistyössä Kiinalaisten opettajien kanssa.

Miksi pohjoismainen koulutus? Pohjoismaiden ministerineuvoston visio on, että Pohjoismaista tulisi tiedon ja hyvinvoinnin johtava alue. Ministerineuvosto haluaa mm. yhteistyössä vahvistaa pohjoismaista kestävän kehityksen strategiaa. Pohjoismailla on pitkät perinteet luottamukseen perustuvasta yhteistyöstä ja alueella on useita yhteisiä arvoja, kuten demokratia, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys (Laadukasta ja merkityksellistä koulutusta ja tutkimusta: Pohjoismaiden koulutus- ja tutkimusministerineuvoston (MR-U) yhteistyöohjelma vuodesta 2015 lähtien).

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö
Tove Holm
050 574 6471
tove.holm(at)sykli.fi

Viimeisimmät artikkelit