Siirry sisältöön

Ulkona oppimisen visionääri Sean Blenkinsop saapuu ULOS-UT-OUT -tapahtumaan!

Ympäristökasvatuksen ja ulkona oppimisen tutkija, professori Sean Blenkinsop (Simon Fraser University, Kanada) on parhaillaan vierailemassa Suomessa ulkona oppimisen ULOS-UT-OUT -suurtapahtumassa. Blenkinsop saapui Suomeen Syklin kutsumana, sillä Sykli toimii yhtenä ULOS-UT-OUT -tapahtuman pääjärjestäjistä. Ennen tapahtumapäivien alkua Syklillä oli kunnia viettää päivä hänen kanssaan retkeillen Nuuksion luonnossa ja keskustellen pedagogiikasta ja ulkona oppimisen merkityksestä.

Sean Blenkinsop vierailulla Syklin vararehtori Anna Kettusen luona. Kuvassa vasemmalta oikealle Anna Kettunen, Sean Blenkinsop, Minna Pyykkö ja Ulla Myllyniemi.

Sean Blenkinsop: Ulkona oppimisen edelläkävijä

Sean Blenkinsopilla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus ulkona oppimisesta, ympäristökasvatuksesta ja kokeilevasta koulutuksesta. Hänen nykyinen tutkimuksensa käsittelee opettajakoulutusta, koulumaailman muutosta, luontoa apuopettajana sekä oikeudenmukaisuuden ja ympäristökriisin haasteita. ULOS-UT-OUT -tapahtumassa Blenkinsop pitää keynote-puheenvuoron, joka käsittelee ekososiaalisen kulttuurin muutosta ja ulko-opetusta. Lisäksi hän pitää kaksi työpajaa.

Virittäydy tunnelmaan ja kuuntele Sean Blenkinsopin keynote ”Villiä pedagogiikkaa” vuodelta 2021.

Blenkinsop on erityisesti perehtynyt Kanadan Maple Ridgessa toimivaan alakouluun, joka keskittyy ympäristö- ja seikkailukasvatukseen sekä ulkona oppimiseen. Tämä koulu toimii kokonaan ilman perinteistä koulurakennusta. Sen sijaan opettajat, oppilaat, tutkijat ja vanhemmat työskentelevät yhdessä luodakseen rikkaan ja ainutlaatuisen oppimisympäristön, joka haastaa perinteisen koululuokan ja vakiintuneet oppimisteoriat. Oppimisympäristönä hyödynnetään lähinnä alueen puistoja ja metsäalueita, mutta myös kirjastoja ja muita julkisia paikkoja. Oppiminen tapahtuu pääasiassa ulkona luonnossa seikkaillen. Koulussa on 88 innokasta oppilasta, neljältä opettajaa, rehtori ja muutama kouluavustaja. Oppilaat ovat 4–13-vuotiaita

Minna Pyykkö haastatteli Blenkinsopia YLE radioon.

Ulkona oppimisen suurtapahtuma kokoaa alan asiantuntijat yhteen

Ulkona oppimisen suurtapahtuma ULOS-UT-OUT toimii kohtaamispaikkana sadoille opettajille, kasvattajille, ohjaajille, päättäjille, tutkijoille ja opiskelijoille. Tapahtuman tavoitteena on edistää ulkona oppimisen menetelmiä, jakaa parhaita käytäntöjä ja tarjota inspiroivia luentoja ja työpajoja. ULOS-UT-OUT-tapahtuma järjestetään 13.-15.6.2023 Nurmeksessa.

Tapahtuman teemaksi on valittu ”siltoja rakentamassa – yhdessä tulevaisuuteen”, mikä korostaa yhteistyön ja yhdessä tekemisen merkitystä ulkona oppimisen kehittämisessä. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

UUO2023 tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ryLUMA-keskus SuomiSuomen nuorisokeskusyhdistys rySuomen Metsäyhdistys ry, Natur och Miljö, Finlands Svenska Idrott rfSuomen Ympäristöopisto SYKLI WWF Suomi, Tiedekeskus Pilke / Metsähallitus.  

Lue lisää ULOS-UT-OUT -tapahtumasta!

Viimeisimmät artikkelit