Siirry sisältöön

Ulkoluokkailu on ajankohtaista juuri nyt!

Loikkaa kanssamme ulkoluokkaan ja inspiroidu ulkona oppimisesta. Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät yhteistyössä opettajille suunnatun maksuttoman ULKOLUOKKA -koulutussarjan, joka tarjoaa työkaluja koulun lähiympäristön hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä.

Ulkoluokka on koulun piha, puisto tai läheinen metsä, jota käytetään oppimiseen. Ulkoluokka on myös toimintatapa, joka lisää liikettä päivään. Ulkoluokassa voi opettaa kaikkia koulun oppiaineita eri vuodenaikoina. Luonto itsessään on monipuolinen oppimisympäristö. Se mahdollistaa toiminnalliset, taiteelliset ja tutkimukselliset työtavat. Luonnossa oppiminen kehittää itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja ja kohentaa mielialaa.

ULKOLUOKKA -koulutussarja on käytännönläheinen ja tarjoaa runsaasti ideoita sekä työkaluja koulun lähiympäristön hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä. Koulutuksissa opitaan itse tekemällä ja kokemalla ulkona pihalla sekä metsässä. Koulutussarja on suunnattu perusopetuksen opetushenkilöstölle ja muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutukset toteutetaan kokonaan ulkona.

”Ulkoluokan ABC” -koulutus tarjoaa perusteet ulkona opettamisen aloittamiseen ja makupaloja monen eri oppiaineen ulko-opetuksesta. ”Koulun lähimetsä ulkoluokkana” -koulutuksessa lähdetään ihan oikeaan metsään. Koulutus tarjoaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa opetussuunnitelman mukaisia elämyksellisiä opetuskokonaisuuksia metsää oppimisympäristönä hyödyntäen.

Osallistujat saavat koulutuksesta Loikkaa ulkoluokkaan -kirjan. Kirjan sisältöön tutustutaan toiminnallisesti, kokeillaan lajikorttileikkejä käytännössä ja jaetaan ulkona opettamisen kokemuksia ja ideoita.

Syklin #ULKOLUOKKA -hankkeen materiaalit; tuore LOIKKAA ULKOLUOKKAAN -opas sekä leikki- ja lajikortit ovat maksutta ladattavissa www.ulkoluokka.fi/materiaalit/  -sivuilta.

Ulkoluokan ABC
Torstaina 17.9.2020 klo 9.00−16.00
Villa Elfvik, Elfvikintie 4, Espoo
Koko päivä toteutetaan ulkona, muista säänmukainen varustus!
Sitovat ilmoittautumiset tällä linkillä »

Koulun lähimetsä ulkoluokkana
Keskiviikko 23.9.2020 klo 9.00−16.00
Villa Elfvik, Elfvikintie 4, Espoo
Koko päivä toteutetaan ulkona, muista säänmukainen varustus!
Sitovat ilmoittautumiset tällä linkillä »

Kouluttajina toimivat Suomen ympäristöopisto Syklin ulkona oppimisen asiantuntijat; kouluttajat Virpi Jussila ja Ulla Myllyniemi sekä koulutuspäällikkö Anna Kettunen.

Katso lisätietoja täältä »

 

Viimeisimmät artikkelit