Siirry sisältöön

Ulkoluokka innostaa!

Luonto on monipuolinen oppimisympäristö. Se mahdollistaa toiminnalliset, taiteelliset ja tutkimukselliset työtavat. Luonnossa oppiminen kehittää itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja ja kohentaa mielialaa. Ulkoluokka on koulun piha, puisto tai läheinen metsä, jota käytetään oppimiseen. Ulkoluokka on myös toimintatapa, joka lisää liikettä koulupäivään. Ulkoluokassa voi opettaa kaikkia oppiaineita eri vuodenaikoina.

Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät yhteistyössä opettajille suunnatun maksuttoman ULKOLUOKKA -koulutussarjan, joka tarjoaa työkaluja koulun lähiympäristön hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä. Koulutuksissa opitaan itse tekemällä ja kokemalla ulkona pihalla ja metsässä. Yhdessä opetellaan käyttämään Loikkaa ulkoluokkaan -julkaisua esimerkkitehtävineen ja kokeillaan lajikorttileikkejä käytännössä sekä jaetaan ulkona opettamisen kokemuksia ja ideoita. Koulutussarja on suunnattu perusopetuksen koulujen opetushenkilöstölle ja muille aiheesta kiinnostuneille.

”Ulkoluokan ABC” -koulutus tarjoaa perusteet ulkoluokkailun aloittamiseen ja makupaloja

monen eri oppiaineen ulko-opetuksesta. ”Koulun piha ulkoluokkana”-koulutuksessa saat vinkkejä siihen, miten monin eri tavoin koulun pihaa voi muokata yhdessä oppilaiden kanssa ja hyödyntää opetuksessa. ”Metsä ulkoluokkana” -koulutuksessa lähdetään ihan oikeaan metsään Nuuksion kansallispuistoon. Koulutus tarjoaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa opetussuunnitelman mukaisia elämyksellisiä opetuskokonaisuuksia metsää oppimisympäristönä hyödyntäen. Koulutussarja huipentuu vapaaehtoiseen yöpymiseen metsässä Nuuksion kansallispuistossa.

Syklin #ULKOLUOKKA -hankkeen materiaalit; tuore LOIKKAA ULKOLUOKKAAN -opas sekä leikki- ja lajikortit ovat maksutta ladattavissa www.ulkoluokka.fi/materiaalit/  -sivuilta.


Ulkoluokan ABC 13.5.2019,

Heurekan ryhmätilaan (alfa, beta, gamma),
käyntiosoite Tiedepuisto 1, Vantaa, Tikkurila
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 3.5.2019 tällä linkillä

Koulun piha ulkoluokkana 11.9.2019,

Hauhon yhtenäiskoulu,
käyntiosoite Tanhuantie 2, 14700 Hauho
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 30.5 tällä linkillä.

 Metsä ulkoluokkana, 20.-21.9.2019

Nuuksion kansallispuisto, (sis. yöpymismahdollisuus luonnossa)
Nuuksiontie 84, 02820 Espoo
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 30.5 tällä linkillä.

Kouluttajina toimivat Suomen ympäristöopisto Syklin ulkona oppimisen asiantuntijat; kouluttaja Aulikki Laine ja koulutuspäällikkö Anna Kettunen.

 Lisätietoja osoitteessa www.avi.fi/etela kohdasta Ajankohtaista/Tapahtumat ja koulutukset.

 

Viimeisimmät artikkelit