Siirry sisältöön

Syklin osaamista Kiinaan

Sykli vieraili lokakuun lopulla Suzhoussa ja Shanghaissa tavoitteenamme jatkaa vuonna 2002 aloitettua Kiina -yhteistyötä aiempien ja uusien kumppaneiden kesken.

Neuvottelimme Suzhoun kaupungin opetustoimen, Suzhoun teknisen yliopiston (The Suzhou University of Science and Technology), Suzhou Industrial Park Institute of Technologyn ja Tongji –yliopistossa, UNEP-TONGJI Institute of Environment for Sustainable Development yksikön edustajien kanssa yhteistyömahdollisuuksista. Vierailimme myös Tongjin yliopiston tiloissa sijaitsevassa Sino-Finnish keskuksessa tutustumassa Suomen ja Kiinan väliseen yhteistyöhön.

Kiinnostusta löytyi sekä opiskelijoiden, että opettajien jatkokoulutukselle Suomessa, sekä yhteistyölle ammatillisen koulutuksen laadunvarmistuksessa ja työelämäyhteistyössä. Lähikuukausien aikana valmistelemme yhteistyösopimus -ehdotuksia kumppaneidemme kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.

Suzhoun tekninen yliopisto on 90 –luvun alusta järjestänyt kansainvälistä koulutusta, jonka osallistujat ovat Afrikan ja Aasian ympäristöviranomaisia ja hallintoa. Koulutusohjelma on Kiinan kauppaministeriön rahoittamaa. Syklistä rehtori Eeva Hämeenoja ja koulutuspäällikkö Tove Holm luennoivat tämän vuoden kurssilla. Aiheina olivat energiatehokkuus, kiertotalous, kestävän kehityksen koulutus, laatu-, ympäristö ja työtuvallisuusjärjestelmät. Esityksissä kuvattiin aihepiirejä Euroopan ja Suomen tasoilla sekä esiteltiin Syklin toimintaa ja esimerkkejä ko. alueilla. Kuvassa.

UNEP-TONGJI Institute of Environment for Sustainable Development – yksikkö koordinoi kestävän kehityksen koulutusta Aasiassa. Heidän toimintaansa kuuluvat myös kansainväliset kestävän kehityksen koulutukset. Suunnittelimme Pohjoismaiden ja Kiinan yhteisesti järjestämää energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian konferenssia ja koulutusta.

Yhteyshenkilöt:

Eeva Hämeenoja
Rehtori, toimitusjohtaja
puh. 040 546 2661
eeva.hameenoja(at)sykli.fi

Tove Holm
Koulutuspäällikkö
puh. 050 574 6471
tove.holm(at)sykli.fi

Viimeisimmät artikkelit