Siirry sisältöön

Sykli mukana Seikkailukasvatuspäivillä Vierumäellä

12. Valtakunnalliset Seikkailukasvatuspäivät pidettiin 15.-16.3.2018 Suomen urheiluopistolla Vierumäellä. Valtakunnalliset seikkailukasvatuspäivät kokosivat yhteen laajan verkoston seikkailukasvatusalan asiantuntijoita ja toimijoita. Vierumäelle kokoontui ennätysyleisö, yli 200 kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja koulutusalojen ammattilaista ja opiskelijaa. Seikkailukasvatuspäivien teemana oli seikkailukasvatus terapian muotona, koulumaailma ja yhteistyö, tulevaisuus ja digi sekä hyvät ja huonot uutiset. Päivien aikana oli tarjolla lukuisia luentoja sekä toiminnallisia työpajoja.

Yksi työpajoista oli Suomen ympäristöopisto Syklin ”Ulkoluokka- uuden opetussuunnitelman mahdollisuus”. Työpajassa opittiin itse tekemällä ja kokemalla, testaten menetelmiä käytännössä. Ulkoluokka innostaa opettajia yhä enenevässä määrin opettamaan ulkona eri oppiaineita. Työpajassa käsiteltiin toiminnallisesti liikunnan, äidinkielen, matematiikan, ympäristöopin ja biologian oppisisältöjä.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Paavo Heinonen Suomen urheiluopistolta. Valtakunnalliset seikkailukasvatuspäivät järjestää Seikkailukasvatusverkosto, jonka ohjausryhmässä Syklillä on edustajana Anna Kettunen. Seuraavat seikkailukasvatuspäivät pidetään vuonna 2019 Nuorisokeskus Pikku-Syötteellä, Pudasjärvellä.

Viimeisimmät artikkelit