Siirry sisältöön

SYKLI ehdolla Unescon kestävää kehitystä edistävän koulutuksen palkinnonsaajaksi

Suomen ympäristöopisto SYKLI on ehdolla palkinnonsaajaksi Unesco-Japan prize on ESD -kilpailussa. Suomesta valittiin yhteensä kolme ehdokasta kansainväliseen kilpailuun. SYKLIn lisäksi Suomea edustavat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu ja Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton MAPPA.fi-sivusto.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO jakaa Japanin hallituksen tukeman palkinnon kestävää kehitystä edistävän koulutuksen (ESD) hyväksi tehdystä työstä. Kyseessä on maailmanlaajuisesti jaettavat kolme 50 000 Yhdysvaltain dollarin suuruista palkintoa.

Unescon palkintokriteerien täyttämisen lisäksi valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti kestävän kehityksen koulutuksen monipuolisiin, muutosvoimaisiin toteutustapoihin, erilaisten osallistujien tavoitettavuuteen sekä toiminnan vakiintuneisuuteen.

Lue YK-liiton julkaisema tiedote asiasta kokonaisuudessaan täältä.

Syklin ympäristökasvatus tavoittaa välillisesti satoja tuhansia ihmisiä

SYKLI on kouluttanut ympäristökasvattajia vuodesta 2011 alkaen. Ympäristökasvatuksen päämääränä on kestävä kehitys ja elämäntapa. Tähän mennessä Syklistä on valmistunut noin 600 ympäristökasvattajaa, jotka tekevät tärkeää työtä opettamalla eri ikäisiä lapsia, nuoria ja aikuisia.

Ympäristökasvattajat suorittavat Syklissä ympäristöalan erikoisammattitutkinnon. Näyttötutkinnon luonteeseen kuuluu osaamisen osoittaminen käytännön työtehtävissä.

Koulutusohjelmassa onkin tehty noin tuhat kestävän kehityksen ohjelmaa eri organisaatioille ympäri Suomen. Samoin on tehty tuhat ympäristökasvatussuunnitelmaa päiväkodeille, kouluille, nuorisokeskuksille, museoille, yrityksille ja muille organisaatiolle. Lisäksi on toteutettu noin tuhat erilaista ympäristökasvatustapahtumaa lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille, kuten seminaareja, metsäretkiä ja ulkoluokkapäiviä.

Koulutettu ympäristökasvattaja jakaa osaamistaan monille muille. Siten kestävän osaamisen kasvattaminen nostaa toimintamme epäsuorat vaikutukset tuhansiin organisaatioihin ja satoihin tuhansiin ihmisiin.

Koulutuksista onkin saatu paljon kiittävää palautetta.

”Omalla kohdallani teoriatiedon lisääntyminen ja koulutukseen liittyvät tehtävät ovat antaneet minulle
paljon. Työyhteisöni hyötyy myös koulutuksesta. Jotenkin tuntee olevansa edelläkävijä ja olen onnellinen siitä. Oman osaamisen kehittäminen ympäristöasioissa tuntuu ajankohtaiselta ja hienolta.”

Syklin ympäristökasvatuksen koulutusohjelma täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Viimeisimmät artikkelit