Siirry sisältöön

Sitra palkittiin kiertotaloudesta – SYKLI kehittää opetusta

Varpuja metsässä.

Sitra palkittiin maailman parhaana kiertotalouden edistäjänä julkisella sektorilla maailman talouspäättäjien kokouksessa Davosissa Sveitsissä. The Circulars on erittäin arvostettu Maailman talousfoorumin kisa kiertotalouden edelläkävijöille. Yhtenä tärkeänä perusteluna valinnalle olivat panostukset kiertotalouden koulutukseen.

SYKLI on yksi Sitran kumppaneista kiertotalouskoulutuksen uranuurtajana. Syklin koordinoimassa ja Sitran rahoittamassa hankkeessa kehitetään kiertotalousopetusta yhteistyössä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. Ensi syksyksi julkaistaan pelillinen työpaja ja sähköinen yrittäjyyskasvatuksen työkalu. Ne soveltuvat niin ammatillisille oppilaitoksille kuin lukioille ja osin ammattikorkeakouluillekin. Niiden käyttöönoton ja kiertotalousopetuksen kehittämisen tueksi järjestetään opettajankoulutuksia eri puolilla maata syksyllä 2018. Lisäksi kaikki kolme oppilaitosta kehittävät laajempia kokonaisuuksia, jotka mallinnetaan ja julkaistaan muiden oppilaitosten hyödynnettäväksi vuoden 2019 alussa. Nuori Yrittäjyys ry vie kiertotalouden osaksi omaa Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaansa.

Sitran mukaan Kiertotalousyhteiskunnan ja uudenlaisen, tehokkaamman talousmallin syntyminen vaatii uudenlaisia toimintatapoja ja osaamista. Ratkaisevassa asemassa ovat tulevat ammattilaiset, asiantuntijat ja päätöksentekijät – miten irrotamme hyvinvoinnin kasvun luonnonvarojen kulutuksesta, kun ilmastonmuutoksen kello tikittää? Siksi kiertotalouden koulutukseen on tartuttava nyt, jotta pystymme tarjoamaan maailmalle edelläkävijäratkaisuja. Sitra haluaa tukea kiertotalouskoulutuksen kehittämistä rahoittamalla koulutushankkeita. Tavoitteena on luoda kaikille koulutusasteille opintokokonaisuuksia kiertotaloudesta.

Lue lisää hankkeestamme ja muista Sitran rahoittamista kiertotalousopetuksen kehittämishankkeista Sitran verkkosivuilta.

SYKLI on mukana Educa-messuilla perjantaina ja lauantaina 26.-27.1. osastolla 6d84. Kiertotaloushankkeen projektipäällikkö on osastolla molempina päivinä kello 9-13. Tervetuloa keskustelemaan kiertotaloudesta!

Suomen ympäristöopisto SYKLI
www.sykli.fi

Lisätietoa:

Viimeisimmät artikkelit