Siirry sisältöön

Repullinen #ULKOLUOKKAVINKKEJÄ Hansakallion koululle

Kolmivuotisessa ”#ULKOLUOKKA – liikuntaa ja oppimista lähiluonnossa” -hankkeessa on mukana 120 opettajaa 50 koulusta 10 paikkakunnalta. Opettajille tarjotaan koulutusta, materiaalia ja vertaistukea ulkona opettamiseen. Opettajia kannustetaan hyödyntämään lähiympäristöä eri oppiaineiden opetuksessa ja siten lisäämään liikuntaa koulupäivään. Hankkeen aikana tuotettu materiaali levitetään valtakunnallisesti perusopetuksen opettajien käyttöön. Hanke kuuluu Liikkuva koulu -ohjelman verkostoon ja rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sanna Jahkola Helsingin yliopistosta kerää hankkeen opettajilta aineistoa väitöstutkimusta varten. Tutkimuksen tavoitteena on kuvata opettajien kokemuksia ulkona opettamisesta, ja siitä miten ja miksi opetusta kannattaa opettajan näkökulmasta siirtää ulos. Opettajat ovat elo-syyskuussa vastanneet laajaan alkukartoituskyselyyn ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin Suomen Ladulta saatu sininen Fjällräven Kånken -reppu, jonne oli pakattu ”Ilmiöt ihmeteltäviksi – monialaisia vinkkejä ulkona oppimiseen” -kirja sekä #ULKOLUOKKA -lajikortit. Onni suosi Espoon Hansakallion koulussa luokanopettajana työskentelevää Saana Välikangasta.

#ULKOLUOKKA -hankkeen projektipäällikkö Anna Kettunen ja väitöstutkija Sanna Jahkola toimittivat repun Saanalle torstaina 5. lokakuuta Hansakallion koululle Espooseen. 2 D luokalla on #ULKOLUOKKA -päivä säännöllisesti torstaisin ja sadevaatteisiin pukeutuneet oppilaat olivat juuri lähdössä lähimetsän ulkoluokkaan oppimaan Saanan johdolla. Viime viikolla metsässä oli taiteiltu syksyn lehdistä värikkäitä kransseja. Tänään on tarkoitus leikkiä metsässä #ULKOLUOKKA -lajikortteilla kotisivuilta saatujen ideoiden innoittamana!

Onnea vielä Saanalle ja hyviä #ULKOLUOKKA -hetkiä toivottaen!

Anna Kettunen
Kouluttaja, projektipäällikkö
Lisää tietoa #ULKOLUOKKA -hankkeesta: www.ulkoluokka.fi

Viimeisimmät artikkelit