Hae sivuilta

Kestävään osaamiseen

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Lue lisää

Koulutukset

Suorita ympäristöalan ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto

Koulutukset

Koulutusalat

Tutustu koulutusaloihin

Lue lisää

Rekrytoivat
koulutukset

Lue lisää

Pelissä yhteinen kaupunki!

Hyödynnä Pelissä yhteinen kaupunki! -videoita opetuksessa tai asiantuntijatyössäsi!

Lue lisää

Circula kiertotalous- ja yrittäjyyspeli

Pelaa, opi, innostu kiertotaloudesta!

lue lisää

Kiertotalouden asiantuntijakoulutus F.E.C, Häme

Haku käynnissä

Lue lisää

Loikkaa ulkoluokkaan!

[ torstai 13.12.2018 ]

Ulkona opettamisen aloittaminen on nyt helpompaa kuin koskaan! #ULKOLUOKKA-hankkeessa on tehty tuhti varustepaketti opettajalle ulkona opettamiseen. Opettajan opas on 100-sivuinen kirja, josta löytyy tietoa turvallisuusasioista tuntisuunnitelmiin. Tutut #ULKOLUOKKA-lajikortit ovat saaneet rinnalleen leikkikortit, joiden avulla ulos voi lähteä ilman suurempia valmisteluja.

Loikkaa ulkoluokkaan -opas ulkona opettamiseen, Aulikki Laine, Meri Elonheimo, Anna Kettunen (toim.)

“Loikkaa ulkoluokkaan” on opas opettajalle, joka tahtoo opettaa ulkona. Se toimii alkusysäyksenä ulkoluokkailusta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona opettaville. Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut huikea joukko ulkona opettavia opettajia, alan tutkijoita, kouluttajia ja ulkona oppimista tukevia tahoja.

#ULKOLUOKKA -leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä ulko-opetukseen. Leikit on valittu niin, että materiaaliksi tarvitsee vain #ULKOLUOKKA -lajikortit.

#ULKOLUOKKA -lajikortit on maastokäyttöön suunniteltu kokoelma Suomen yleisimpiä kasveja ja eläimiä Milja Laineen ja Laila Nevakiven kuvittamina upeina maalauksina. Monet lajeista ovat tuttuja ja huomaamattomasti korttiin merkityt lajinimet auttavat tarkistamaan tuntemattomat.

Ulkona oppiminen innostaa. Loikkaa sinäkin ulkoluokkaan!

”Loikkaa ulkoluokkaan -opas ulkona opettamiseen” -kirjan, leikkikortit ja lajikortit voit ladata itsellesi täältä

Julkaisut ovat kolmivuotisen #ULKOLUOKKA – liikuntaa ja oppimista lähiluonnossa -hankkeen lopputuotos. Hankkeessa oli mukana yli 100 opettajaa 50 koulusta 10 paikkakunnalta eri puolilta Suomea. Ulkoluokka-ryhmä jatkaa toimintaansa. Voit seurata sitä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.