Siirry sisältöön

Kutsu luokanopettajille EDUWATER -projektin työpajaan 19.9.2019, Joensuu

Vesi liittyy moneen asiaan. Miten varmistamme, että tulevaisuudessakin on puhdasta vettä? Kouluissa tietoa kestävästä vedenkäytöstä voidaan opettaa konkreettisin keinoin. Koulut ja opettajat ovat opetuksen avaintekijöitä. Oppilaiden kautta tieto ja taidot leviävät tehokkaasti myös kotien arkeen.

SYKLI on mukana EDUWATER eli Kestävä vesien hyödyntäminen -hankkeessa kouluttajana ja asiantuntijana. Meillä on ilo kutsua peruskoulujen ja lukioiden opettajia opetuksen asiantuntijoina kehittämään kanssamme materiaalia opetuskäyttöön ja osallistumaan rajan ylittävään yhteistyöhön. EDUWATER on kaksivuotinen Suomen ja Venäjän välinen kehityshanke. Projekti alkoi viime lokakuussa ja kestää syyskuuhun 2020.
Mukaan on valittu Pohjois-Karjalasta Joensuu ja Kitee sekä Venäjän puolelta Petroskoi. Suomessa hankkeen koordinaattorina toimii Suomen ympäristökeskus.

Suomen osalta hankkeessa järjestetään opettajille kaksi työpajaa . Ensimmäinen työpaja pidetään 19 syyskuuta 2019 klo 15-17 Karsikon koulussa, auditoriossa (Sirkkalantie 12, Joensuu) ja toinen syksyllä 2020. Lisäksi opettajilla on mahdollisuus osallistua tutustumiskäynnille Pietariin (3 pv) ja/tai Helsinkiin (1 pv) vesialan ja ympäristöopetuksen kohteisiin ja vierailla myös maastossa.. Tarkemmat ajankohdat sovitaan ensimmäisessä työpajassa syyskuussa. Kuljetus, majoitus ja ruokailu maksetaan hankkeen puolesta, joten osallistujien määrä on rajoitettu.

Joensuun alueen peruskoulujen ja lukioiden luokka- ja aineopettajat, tervetuloa mukaan työpajaan!

Ilmoittautuminen 31.8.2019 mennessä » 

Lue lisää projektista »

Tutustu EDUWATR -hankesivustoon » 

Viimeisimmät artikkelit