Siirry sisältöön

Kiertotalousyritys – hae mukaan Sitran listalle!

Varpuja metsässä.

Sitra on julkaissut vuodesta 2016 Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaa, johon on koottu kiertotaloutta eri tavoin toteuttavia suomalaisyrityksiä. Listan yritysten liiketoimintamalli voi painottua esimerkiksi tuotteen käyttöiän pidentämiseen, jakamistalouteen, palveluihin tai uusiutumattomien luonnonvarojen korvaamiseen uusiutuvilla. Mukana on pieniä ja suuria, nuoria ja perinteikkäitä yrityksiä.

Lista on ollut esillä erilaisissa tapahtumissa ja medioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi lista on ollut auttamassa kiertotalouden mukaisen sijoitustoiminnan kehittymistä. ”Kiertotalouden kiinnostavimmat -lista on yksi Sitran suosituimmista verkkosisällöistä. Listan saamasta näkyvyydestä on tullut kiitosta ja se on koettu hyväksi tavaksi hahmottaa kiertotalouden liiketoimintaa ja yrityskenttää”, kertoo asiantuntija Heikki Sorasahi Sitrasta. SYKLI on tehnyt yhteistyötä Sitran kanssa hankkeessa, jossa on kehitetty Circula Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli. Pelissä käytetään listan yrityksiä esimerkkinä ja inspiraationa kiertotaloudesta.

Sitra hakee listalle uusia yrityksiä tammikuun aikana. Päivityksessä toivotaan esimerkkejä erityisesti innovatiivisten palveluiden, tuote-elinkaaren pidentämisen ja jakamisalustojen näkökulmista. Sitran kiertotaloustiimi valitsee yritykset neljään kriteeriin perustuen: mielenkiintoisuus kiertotalouden näkökulmasta, liiketoiminnan vakiintuneisuus, ratkaisun skaalautuvuus sekä vaikuttavuus kiertotalouden ja ympäristövaikutusten näkökulmasta.

Lue lisää Sitran verkkosivulta: Onko yrityksesi kiertotalouden edelläkävijä? Hae Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle!

Viimeisimmät artikkelit