Siirry sisältöön

Kiertotalouden lähettiläs Nina Maarit Partanen Sykliin!

Olemme saaneet taas vahvistusta joukkoomme! Globaalikansalainen, kiertotalouden lähettiläs sekä asioiden ja ihmisten linkittäjä Nina Maarit Partanen on aloittanut keväällä Syklissä. Tässä jutussa enemmän siitä, millaisen huikean kiertotalousmatkan hän on jo ehtinyt tehdä ennen Sykliin tuloaan.

Syklissä Nina Maarit toimii sekä Tienviitat vihreään siirtymään kansanopistossa -hankkeen projektipäällikkönä, että kiertotalouden kouluttajana ja vastaa myös Kiertotalousverkosto palveluna kumppanuudesta. Tienviitat hankkeella viitoitetaan kansanopistojen tietä kohti hiilineutraaliutta. Kiertotalousverkosto kumppanuudella taas tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä hakemaan kestävää kasvua kiertotaloudesta sekä kehittämään liiketoimintaansa ja sen vastuullisuutta.

”Sykli tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää osaamistani, kokemustani ja verkostojani osana asiantuntevaa ja innostavaa työyhteisöä”, iloitsee Nina Maarit.

 

Nina Maaritilla on 20 vuoden kokemus kiertotalouteen pohjautuvien liiketoimintojen pitkäjänteisestä kehittämisestä niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Partasen vuonna 2003 perustama SECCO Finland Oy tuotti innovatiivisia design-tuotteita jäte- ja kierrätysmateriaaleista. Yritys toimi linkkinä muotoilijoiden, tuotannon ja jäte- ja kierrätysmateriaalitoimittajien välillä.

SECCO & Treasures of Wasteland kasvoi nopeasti kasvainvälisesti tunnetuksi ja palkituksi design-brändiksi. Tunnetuimpia jälleenmyyjiä olivat mm. MoMa-store New York, Designmuseum shop Helsinki, Guggenheim Frankfurt, Tate Gallery, Lontoo.  Lisäksi SECCOlla oli oma lippulaivamyymälä SECCO Shop Helsingissä ja SECCO showroom Tokiossa. Maahantuontisopimukset olivat Yhdysvaltoihin ja Japaniin, jossa yli 10 miljoonaa katsojaa näki SECCO tuotevalikoiman Ururum ohjelmassa.

SECCO kehittyi ideasta energiseksi liiketoimintaverkostoksi muutamassa vuodessa vahvalla visionäärisellä johtajuudella. Tämä työ edellytti ennen kaikkea vahvaa visiota, systemaattista tarinastrategiaa ja yhteisöllisyyden rakentamista, kiteyttää Partanen. Vuonna 2010 SECCOn toiminta loppui, jonka käsittelystä muodostui kasvutarina yrittäjyydestä, unelman särkymisestä ja siitä selviytymisestä.

Vuodesta 2017 alkaen Partanen on hyödyntänyt kansainvälistä liiketoimintakokemustaan suomalaisten organisaatioiden hyväksi perustamansa yhteiskunnallisen valmennusyritys Project Impact Oy:n kautta. Project Impact Oy tarjoaa koulutusta, valmennuksia ja työkaluja kiertotalouteen perustuvan liiketoiminnan menestykselliseen rakentamiseen.

Koulutukseltaan Nina Maarit on Yritysten ympäristöjohtamisen maisteri, KTM sekä tradenomi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta.  Vapaaehtoisena hän toimii yrittäjien mentorina Kasvu Openissa sekä Start-up refugeessä ja aikaisemmin Syöpäjärjestössä tukihenkilönä. Vapaa ajallaan hän remontoi maalaistaloa, harrastaa valokuvausta ja toimii viisihenkisen perheen äitinä.

Verkostoidu Nina Maaritin kanssa LinkedInin kautta.

(Otsikkokuvan kuvaaja Jaana Kautto)

Viimeisimmät artikkelit