Siirry sisältöön

Kestävän ammattiosaamisen videokilpailu huipentuu voittajien valintaan ja yleisöäänestykseen

Miten ammattilainen voi ottaa huomioon ilmastovastuun ja kestävän kehityksen mukaisen toiminnan omalla alallaan? Ammatilliset opiskelijat ovat vastanneet tähän kysymykseen osallistumalla Oma kädenjälkeni -videokilpailuun. Nyt kilpailutöiden lähettämisaika on päättynyt ja finalistit on valittu. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 19.10. klo 9:00 saakka kaikkien kilpailutöiden joukosta. Voittajat julkistetaan 21.10. AMKEpäivillä, joissa teemana on vastuullisuus.

Esiraadin valitsemat seitsemän finalistityötä on lähetetty Forssan ammatti-instituutista, Kainuun ammattioppilaitoksesta, Espoon Omniasta, Oulusta koulutuskuntayhtymä OSAOsta sekä Koulutuskeskus JEDUsta Oulaisista. Videoissa tuodaan kestävää ammattiosaamista esiin rakennusalalla, terveys- ja hyvinvointialalla sekä media- ja ICT-alalla.

Finalistien joukosta voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kansanedustaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo, tubettaja Bettina Peltoniemi, toimittaja Piritta Palokangas Markkinointi ja Mainonta -lehdestä sekä viestinnän asiantuntija Antti Lehtinen Sitrasta.

”Ideoista näkyy, että kestävän kehityksen haltuun ottamista on oikeasti pohdittu. Toivottavasti videoiden myötä tekijät rohkaistuvat olemaan oman alansa edelläkävijöitä. Pidämme tuomaristossa erityisesti siitä, että videot ovat niin persoonallisia. Huomaa, että niiden tekemiseen on heittäydytty”, Honkasalo kommentoi finalistivideoita.

Voittajatyöt palkitaan seuraavasti: 1. palkinto on 1000 euroa, 2. palkinto on 700 euroa ja 3. palkinto on 500 euroa. Yleisöäänestyksen voittajatyö palkitaan 300 eurolla.

Oma kädenjälkeni -videokilpailu on osa OPH:n rahoittamia viestintä ja vetovoimatoimien tukemiseen liittyviä hankkeita, joilla pyritään nostamaan ammatillisen koulutuksen arvostusta. Esiraatina toimi hankkeen ohjausryhmän edustajat OPH:sta, SYKLIstä, AMKE ry:stä, Skills Finlandilta, SAKKI ry:stä, OKKA-säätiöltä sekä Nuori Yrittäjyys ry:stä. Kilpailun suojelijana toimii opetusministeri Li Andersson.

Lisätietoja:
info@sykli.fi


Linkit lisätietoihin:

Linkki yleisöäänestykseen (kaikki kilpailutyöt)

Linkki finalistivideoihin

Linkki AMKE-päivien ohjelmaan

kadenjalki.fi | kadenjalki@sykli.fi 

Viimeisimmät artikkelit