Siirry sisältöön

Keke ulkoluokassa koulutukset aloitettu raikkaassa pakkassäässä

KEKE ulkoluokassa- koulutukset aloitettiin koko päivän toiminnallisissa koulutuksissa Kouvolassa ja Oulussa. Oulussa pakkasta oli lähes -20 astetta. Sepä ei meidän koulutustamme haitannut! Reippaasti opiskelimme ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen liittyviä asioita ulkona toiminnallisesti. Kiertotaloutta opittiin Kimble-pelissä juosten ja tulevaisuuden kaupunkeja rakentaen. Ilmastopakolaisuus -pelin jälkeen mietimme ratkaisuja maailmanlaajuisiin ongelmiin tutustuen Agenda 2030 tavoitteisiin lumihangen keskellä.

Kiertotalous ja ilmastonmuutos ovat laajoja käsitteitä, joita lasten ja nuorten on hankala ymmärtää. KEKE ulkoluokassa koulutuksessa annetaan konkreettisia vinkkejä vaikeiden ympäristöasioiden käsittelyyn. Kaikki tehtävät tehdään toiminnallisesti ulkona liikkuen. Ahdistavat otsikot on muutetaan yhdessä positiivisiksi ja näin lievitetään ahdistusta.

’Keke ulkoluokassa’ aloitti viisiosaisen koulutussarjan osana ”Loikkaa ulkoluokkaan -luonto oppimisympäristönä” -hanketta. Kestävän elämäntavan opettelua tarvitaan enemmän kuin koskaan kaikilla elämän osa-alueilla. Koulutukset on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille. Koulutukseen sisältyy varsinaisten koulutuspäivien lisäksi ennakko- ja jälkitehtävä. Vertaisoppimista hyödynnetään niin koulutuspäivänä kuin sen jälkeen. Koulutus on 2 opintopisteen laajuinen ja siitä saa todistuksen. Koulutuksiin ehtii vielä ilmoittautua » 

”Ihana kokemus, lähtisin uudestaan heti. Ideoita herättävä ja silmiä avaava koulutus.”
Sara Seppänen, Oulu

Viimeisimmät artikkelit