Siirry sisältöön

Kapula vaihtuu: uusi toimitusjohtaja Mia O’Neill näkee Syklin olevan oikealla tiellä

Eeva Hämeenoja ja Mia O'Neill

Syklin vastavalittu toimitusjohtaja Mia O’Neill aikoo jatkaa Syklin tavoitteita suomalaisten kestävän osaamisen edistämisessä:

”Sykli on jo pitkään ollut oikealla tiellä ja sitä työtä jatkamme. Kiertotalouteen ja vähähiilisyyteen panostamisen merkitys tunnistetaan yhä laajemmin. Meidän tehtävämme on tuoda poliittisia tavoitteita käytäntöön, myös yhteiskunnan suorittavalla tasolla.”

O’Neill aloitti tehtävässään joulukuun alusta. Yhtiön perustamisesta vuodesta 2002 asti toimitusjohtajana toiminut Eeva Hämeenoja jää eläkkeelle keväällä 2021. Siihen asti hän jatkaa senior adviserina.

”Voin siirtää kapulan seuraajalleni hyvin luottavaisin mielin, koska joukkue on erinomainen, tulevaisuuden näkymät lupaavat ja järjestelmät riittävän hyvässä kunnossa”, Hämeenoja toteaa.

”Samalla innolla mennään kuin ennenkin”, O’Neill jatkaa: ”Kapulanvaihdon yhteydessä on kuitenkin luonnollista tarkastella toimintatapojamme: mitä tehdään, kenen kanssa ja miksi. Toimintatavoista keskustellaan yhdessä henkilökunnan ja sidosryhmien kanssa. Syklin resursseista tärkein on kuitenkin ihmiset ja heidän osaamisensa.”

Monipuolinen tausta ympäristö- ja koulutusalalla

 Mia O’Neill on työskennellyt Syklissä vuodesta 2012, aluksi projektipäällikkönä ja myöhemmin kehitysjohtajana. Hän on väitellyt tohtoriksi Tampereen teknilliseltä yliopistolta 2015 aiheenaan ekologisen sanitaation ja ravinnekierron haasteet lainsäädännössä. Aiemmalta koulutukseltaan hän on opiskellut ympäristöpolitiikka (HTM v. 2009), ympäristötekniikkaa (AMK-insinööri v. 2011) sekä liiketaloutta (BBA-tradenomi v. 2006).

O’Neill on myös toiminut sivutoimisesti yliopisto-opettajana Tampereella sekä muissa korkeakouluissa ympäristöalan ja englannin kielen kursseilla vuodesta 2011.

Monipuolisena ympäristö- ja koulutusalan toimijana O’Neill on ollut aktiivinen useissa organisaatioissa ja vapaaehtoistoiminnassa. Hän on muun muassa toiminut Käymäläseura Huussi ry:n hallituksessa vuodesta 2010, josta puheenjohtajana vuodet 2010–2015. Yhdistystoiminnan lisäksi mieleisiä harrastuksia ovat harrastajateatteri ja ratsastus.

Mia O’Neill on kotoisin Espoosta, ja asuu tällä hetkellä Tampereella puolison ja kahden pienen lapsen kanssa.

Viimeisimmät artikkelit