Siirry sisältöön

Ilo kasvaa ulkona – luontoliikunta osaksi toimintakulttuuria

Ilo kasvaa ulkona – luontoliikunta osaksi toimintakulttuuria on Suomen ympäristöopisto Syklin ja Suomen Ladun kolmevuotinen valtakunnallinen yhteishanke. Hankkeessa pyritään lisäämään luontotoimintaa niin varhaiskasvatuksen kuin esi- ja alkuopetuksen arkeen.

Syklin tavoitteena on luoda valtakunnallinen luontotoiminnasta kiinnostuneiden kasvattajien ja opettajien verkosto. Verkoston alueellisissa tapaamisissa kartoitetaan luontotoiminnan tuen tarpeita, jaetaan ideoita ja kokemuksia sekä kouluttaudutaan. Verkoston kehittämistapaamiset keskitetään alueelle Uusimaa, Pirkanmaa, Häme ja Pohjois-Pohjanmaa. Oletpa sitten vasta-alkaja tai konkari, niin etsimmekin nyt verkostoomme aiheesta kiinnostuneita varhaiskasvattajia sekä esi- ja alkuopettajia.

Lue lisää hankkeen verkostosta ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta »

Suomen Latu kouluttaa varhaiskasvattajia työpajoissaan sekä ohjaajakursseilla 10 eri kunnassa. Koulutusten punaisena lankana toimivat varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja luonnon mahdollisuudet vasun toteuttamisessa. Tavoitteena on pitkäaikainen luontoliikunnan kuntayhteistyö. Lisäksi hankkeessa pyritään löytämään yhteistyön muotoja Suomen ladun paikallisyhdistysten ja varhaiskasvatuksen välille.

Yhdessä kasvattajien ja opettajien kanssa syntyneet ideat ja toimintamallit ovat hankkeen päätyttyä valtakunnallisesti kaikkien ilmaisessa käytössä hankkeen www-sivuilla sekä Ilo kasvaa ulkona- toimintamallina. Tämä käsikirja tullaan suuntaamaan luontotoiminnan aloittelijoiden tueksi.

Seuraa ja jaa ideasi: Ilo kasvaa ulkona- Facebook– ja Instagram– ryhmät tai käytä tunnistetta  #ilokasvaaulkona

Hanke saa avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Yhteistyössä Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma.

Lisätietojariina.fagel@sykli.fi tai tuija.laitinen@suomenlatu.fi

Muut hankekumppanit

Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa, yhteistyö ja verkostot lapsen liikkumisen edistäjinä -hanke
Liiku ry ja 10 muuta liikunnan aluejärjestöä
Nurmijärven kunta ja Nurmijärven latu
Ulko-opet ry
LYKE-verkosto / Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto
Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi
Seikkailukasvatusverkosto

Viimeisimmät artikkelit