Siirry sisältöön

Esittelyssä uusi LYT-asiantuntijamme Terhi Yli-Pirilä

Terhi Yli-Pirilä

Terhi Yli-Pirilä aloittaa Syklissä laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasiantuntijan tehtävissä. Kouluttajana hän toimii Minna Myllykosken työparina, erityisvastuullaan kestävällä tavalla toimiminen. Lisäksi hän vetää Ammatilliset oppilaitokset kestävän elämäntavan edistäjinä -hanketta vs. projektipäällikkönä.

Koulutukset alkavat syksyllä ja näillä näkymin lähiopetuksena pitkän koronajakson jälkeen. Kuopiosta käsin etätöitä tehnyt Yli-Pirilä odottaakin koulutusten alkamista ”into piukeana”.

”Odotan opiskelijoiden kanssa yhdessä tekemistä. Ja vaikka etätyöt ovat sujuneet hyvin, kaipaan työkavereiden tapaamista livenä.”

Sykli on Yli-Pirilälle ennestään tuttu Projektit ja kestävä kehitys F.E.C-opintojen työssäoppimisjaksolta. Huhtikuussa päättyneen ohjelman jälkeen Yli-Pirilä rekrytoitiin Syklille työsuhteeseen.

”Opettaminen on ihanaa”

Taustaltaan Yli-Pirilä on rakennusterveydestä väitellyt ympäristötieteilijä, joka on sittemmin erikoistunut vesihuoltoalan riskienhallintaan. Tutkijan töiden lisäksi hän on toiminut muun muassa konsulttina ja opettajana ympäristöalalla.

Ensimmäinen pesti opettajana oli Valmennuskeskuksessa biologian parissa, jolloin hän valmensi lääketieteelliseen hakijoita.

”Silloin huomasin, että opettaminen on ihanaa. Opettaessa oppii aina itsekin uutta.”

Tuo huomio sai Yli-Pirilän opiskelemaan opettajaksi ja jatkamaan kouluttajana vielä Pelastusopistolla sekä Ylä-Savon terveysvalvonnassa ennen Sykliin tuloaan.

”Tutkijan tausta on pohja, minkä päälle rakennan”

Laatu-, ympäristö ja turvallisuusasiantuntijan tehtävissä Yli-Pirilä voi ammentaa kaikesta kokemastaan kaupan kassalta ja asiakaspalvelun suunnittelusta opettajan ja tutkijan uraan.

”Tutkijan tausta on pohja, minkä päälle rakennan. Sieltä tulee se tietty uteliaisuus. Olen kriittinen ja avoin uudelle tiedolle. Faktapohjaisuus on tärkeintä.”

Vapaa-ajallaan Yli-Pirilä on intomielinen puutarhuri. Kevään Teams-palaverien taustalla onkin näkynyt kasvilamppujen alla kasvavia ”chilivauvoja” ja tomaattien taimia. Tuhannen paikan villatakissa viihtyvä Yli-Pirilä pyhittää talvet käsitöille, joita tehdään jämämateriaaleista. Lisäksi 80-luvun omakotitalossa riittää remontoitavaa.

 

Viimeisimmät artikkelit